10 beste surfspots ter wereld

10. Frans Polynesië

Deze eilandengroep midden in de stille Zuidzee vormt een populaire vakantiebestemming voor rijken en beroemdheden die een luxueuze vakantie buiten de spotlights willen houden. Wie naar deze eilandengroep wilt reizen zal dan ook even moeten sparen, maar dat is het zeker waard want hier vindt u de meest idyllische stranden met parelwit zand, een azuurblauwe zee en natuurlijk perfecte golven om te surfen. Voornamelijk ervaren surfers die van hoge golven houden kunnen hier hun hart ophalen want de golven hier kunnen een hoogte van maar liefst 15 meter bereiken. 

9. Taghazout, Marokko. 

Een karakteristieke bouwstijl, vriendelijke bevolking, relaxte sfeer, bijna altijd heerlijk weer en stranden met krachtige golven. Het slaperige kustdorpje Taghazout is de afgelopen jaren in een enorm tempo uitgegroeid tot een ideale surfspot voor iedereen die een relaxte, verre vakantie wilt houden zonder teveel geld uit te geven. Het dorpje is de ideale plaats om te ontspannen en voor wie een dagje iets anders dan surfen wilt doen zijn er meer dan genoeg leuke activiteiten in de buurt. 

8. Scheveningen, Nederland

U hoeft niet ver te reizen voor een geslaagde surfvakantie, dit kan namelijk ook gewoon in Nederland. Scheveningen is de ideale plaats voor beginnende surfers om te oefenen met techniek en kennis te maken met het surfwereldje. Er hangt een relaxte sfeer, de golven zijn meestal niet al te moeilijk om op te surfen en op de stranden vindt u meer dan genoeg tentjes waar u surflessen kan boeken en een wetsuit of surfboard kan huren. Voor wie graag meer wilt doen dan alleen surfen is er de beroemde pier waarvan u kan bungeejumpen of ziplinen, beiden zijn geschikte activiteiten om uw surfvakantie onvergetelijk te maken. 

7. Biarritz, Frankrijk

Al tientallen jaren is Biarritz een van Europa's meest populaire surfspots. U kan er rekenen op hoge golven die lang zullen doorrollen, ideaal om uw techniek op te oefenen en tegelijkertijd ook nog eens uitgedaagd te worden door de kracht van de golven. Het stadje is gelegen nabij de Spaanse grens en beschikt over een hoop restaurants, hotels en historische gebouwen. We kunnen uit eigen ervaring zeggen dat er hier een hoop te beleven valt en de golven ideaal zijn voor een perfecte surfvakantie. 

6. Bali, Indonesië

Bali is een eiland dat voor iedere type surfer het juiste strand heeft. Beginners kunnen oefenen aan de Oostkust van Bali, voor de gemiddelde surfer is de westkust ideaal en de gevorderde surfer kan zijn hart ophalen aan de krachtige golven van de Zuidkust. Over het hele eiland hangt een relaxte sfeer en komt u in aanraking met de surfcultuur. Naast goede golven beschikt het eiland ook nog eens over eeuwenoude tempels, een vriendelijke bevolking, paradijselijke stranden en een ongerepte jungle. 

5. Siargao, Filipijnen

Niet alleen kan u perfecte golven en een relaxte surfsfeer vinden op het tropische Siargao, ook is dit eiland een waar paradijs. De stranden grenzen aan rijen van palmbomen, het zand is hagelwit en de oceaan is gekleurd in de mooiste blauwtinten. De zon lijkt er altijd te schijnen en er is nog nauwelijks toerisme. Elke surfliefhebber die naar de Filipijnen of Australië afreist mag dit eilandje niet overslaan. 

4. Montauk, Verenigde Staten. 

Met zijn ruige golven, grauwe kustlijn en vaak bewolkte lucht vormt Montauk zowat het tegenovergestelde van de paradijselijke stranden die in Siargao te vinden zijn. De golven zijn er echter zeker niet minder op, u kan hier genieten van krachtige golven die met het juiste weer erg hoog kunnen worden. Bent u het surfen beu, dan is er nog genoeg in de buurt te doen, Montauk ligt namelijk op een steenworp afstand van New York.  

3. West-Australië

Australië is zover van Nederland verwijderd dat u hier al van de zomer kan genieten terwijl het in Nederland nog winter is. Stelt u zich eens voor dat u in heerlijk weer op de beste golven aan het surfen bent terwijl het in Nederland ijskoud en grauw is. En om die ervaring nog beter te maken; Australië ontleent zich perfect voor een roadtrip. Dit is de plaats om in een oldtimerbusje de stranden af te struinen opzoek naar de mooiste stranden, die u overigens gegarandeerd zal vinden. 

2. Nazaré, Portugal

1. Hawaï

Waar kan u beter surfen dan de plek waar surfen praktisch is uitgevonden?