10. Klamboe

Wat is het gevaarlijkste dier van Zuid-Amerika? Waarschijnlijk denkt u meteen aan jaguars, krokodillen of haaien. De meningen over deze stelling zijn zelfs onder de bewoners van het continent erg verschillend, maar er is een beest dat het meeste wordt genoemd: De mug. Door zijn tropische, vochtige klimaat heeft Zuid-Amerika een enorm aantal muggen waarvan verschillende muggen ziektes zoals malaria, gele koorts of dengue. Er overlijden jaarlijks dan ook 725000 mensen door muggen. Een goede klamboe is dan ook onvoorstelbaar belangrijk. 

9. Muggenspray

Naast een klamboe is ook muggenspray belangrijk tijdens een reis naar dit continent. Wanneer u bijvoorbeeld buiten gaat avondeten of tot laat aan een van de schitterende stranden blijft chillen kan u niet zonder. Rond schemertijd zullen de meeste muggen actief worden, maar ook op klaarlichte dag krijgt u hier met muggen te maken. Een goede muggenspray is daarom onmisbaar.

8. EHBO-set

Hoewel bijna alle landen van Zuid-Amerika veilig genoeg zijn voor een onbezorgde vakantie blijft het belangrijk om over een goed uitgeruste EHBO-set te beschikken. Dit komt door het feit dat sommige gebieden van het continent minder goed bereikbaar of ontwikkeld zijn dan andere. Wanneer u bijvoorbeeld het Amazoneregenwoud bezoekt en u krijgt een ongeluk, dan is de kans op hulp bijna nihil. Dit geldt echter ook voor vele andere plekken in Zuid-Amerika. Zorg dus dat u over een goede EHBO-kit beschikt. 

7. Waterdichte rugzak

Aangezien Zuid-Amerika voor een groot deel uit jungle bestaat en plotselinge regenbuien overal in het land voorkomen is het belangrijk om over een goede waterdichte rugzak te beschikken. Op deze manier blijven u telefoon, laptop en andere waterdichte spullen goed droog want in een totaal ander continent met een kapotte telefoon of laptop zitten is waarschijnlijk een van de laatste dingen waar u als toerist op zit te wachten. 

6. Regenhoes

Zoals u al las komen er zeer vaak regenbuien voor in Zuid-Amerika. Het is dus echt belangrijk om ervoor te zorgen dat de belangrijke spullen die niet waterdicht zijn droog blijven. Wanneer u het echter zonde vindt om hier een speciale rugzak voor te kopen biedt de regenhoes oplossing. Het is een waterdichte hoes die makkelijk uit te rekken is en daardoor om elke rugzak past.  Bovendien kan u hem verkrijgen in maar liefst 10 verschillende kleuren, zijn ze gemaakt van duurzame materialen en houdt hij zowel water als sneeuw tegen. 

5. Bedhoes

Vele toeristen krijgen tijdens hun reis naar Zuid-Amerika te maken met bedwantsen. Dit zijn insecten die zich graag in bedden en lakens nestelen en die ervoor zorgen dat u na een nachtje slapen van top tot teen onder de rode jeukende of soms zelfs pijnlijke bulten zit. Een nachtmerrie voor elke reiziger dus. Het moeilijke van bedwantsen is bovendien dat deze beesten zo klein zijn dat u ze niet of nauwelijks kan zien. Vooral in goedkopere hotels waar de hygiëne minder goed is geregeld komen deze beesten maar al te vaak voor. De bedhoes biedt hier tegen bescherming. Het werkt simpel, spreidt de hoes uit over uw bed en slaap een heerlijke, bedwantsvrije nacht. 

4. Life Straw Bottle
Aangezien Zuid-Amerika een vochtig klimaat heeft en er dus veel regen valt zou u het niet snel denken en wordt dit probleem door vele toeristen onderschat maar het continent kampt op grote delen met een groot watertekort. Kraanwater is bijna overal ondrinkbaar en dus zal u tijdens een reis naar Zuid-Amerika dure flessen water moeten kopen waar die u vervolgens de rest van de reis overal mee naartoe moet zeulen. De Life Straw Bottle biedt hier gelukkig uitkomst op. Dit is een makkelijk vervoerbare fles met een filter erop waardoor u uit stilstaande beekjes en het ondrinkbare kraanwater kan drinken. Dit scheelt een hoop geld en gesjouw tijdens u reis en is bovendien ook nog eens stukken duurzamer. 

 

 

3. Wereldstekker

In de meeste landen van Zuid-Amerika komt u andere stekkers tegen dan in Nederland. Een erg irritant probleem omdat u hierdoor niet uw telefoon of laptop op kan laden. Gelukkig biedt de wereldstekker hier uitkomst op. Deze super handige stekker past op ieder stopcontact op aarde waardoor u altijd met een opgeladen telefoon of laptop zit. Bovendien is deze stekker ook nog eens een stuk duurzamer omdat hij op ieder stopcontact past en u dus niet in ieder ander land een nieuwe stekker hoeft te kopen.  

 

2.