10 mooiste Arabische landen


10. Libanon

Voor 1970 was Libanon een van de meest veelbelovende en stabiele landen van het Midden-Oosten. Westerse toeristen reisden massaal af naar het land dat bekend stond om zijn prachtige stranden, heerlijke weer, eeuwenoude steden, wilde feesten voor jongeren en hoofdstad Beiroet die de eervolle bijnaam: 'Parijs van het Midden-Oosten' kreeg. Deze gouden periode veranderde echter toen er in 1975 een burgeroorlog uitbrak in het land en mensen er niet meer heen konden. Meer dan veertien jaar lang was het in Libanon onveilig en ook na de oorlog was de veiligheidssituatie onstabiel. Het land weet nu gelukkig in een snel tempo weer op te knappen en trekt langzaam weer meer toeristen aan die de prachtige bezienswaardigheden komen aanschouwen. 

9. Iran

Wie opzoek is naar een flinke dosis aan cultuur kan zijn hart ophalen in Iran. Het land kent een beschaving met nederzettingen die teruggaan tot maar liefst 4000 voor Christus, er zijn maar zes landen op aarde met meer werelderfgoed dan Iran, u vindt er eeuwenoude steden en sporen van verschillende beschavingen die in het land hebben geleefd. Verder kent Iran een heerlijke keuken, zijn de mensen erg gastvrij, vindt u in dit land de heetste plek op aarde en kan u er zelfs skiën! Er valt een hoop te beleven dus. 

8. De Verenigde Arabische Emiraten

In plaats van eeuwenoude steden en culturen waar de meeste Arabische landen rijk aan zijn, staan de VAE juist bekend om hun vooruitstrevendheid. Torenhoge flatgebouwen rijzen hier als paddenstoelen in de lucht en het land sleept het ene wereldrecord na het andere binnen op het gebied van bezienswaardigheden. Van het hoogste gebouw ter wereld tot de op twee na grootste indoor-skihal op aarde, het hoogstgelegen restaurant van de planeet, een moskee die waarschijnlijk de duurste op aarde is en tot slot, vrij bijzonder voor een moslimland, het grootste kerstornament ter wereld dat op een toepasselijke plaats te vinden is: In het grootste winkelcentrum op aarde. Uw vervelen in Dubai en op andere plekken van de VAE is bijna onmogelijk.  

7. Turkije

De meeste mensen die Turkije bezoeken liggen hun hele vakantie tegen een palmboom aangeleund in een luxueus all-inclusive resort dat ze voor een zeer lage prijs konden boeken. Zonde, want het land zelf heeft een hoop meer te bieden dan een paar resorts. U vindt hier onder anderen twee van de zeven wereldwonderen, de eerste kerk die ooit is gebouwd (en dat in een moslimland) en een hoop prachtige moskeeën, paleizen en oude steden. De mensen die de hele vakantie in hun resort aan het strand liggen kunnen wij echter ook niet ongelijk geven want Turkije beschikt over prachtige stranden veelal met Turquoise water, hier is de naam van deze kleur ook daadwerkelijk van afgeleid: de prachtige turquoise wateren die in het land te vinden zijn.  

6. Oman

Oman stond in 2015 in de top 10 van de veiligste landen ter wereld, ideaal dus voor gezinnen die de Arabische wereld op een relaxte manier willen ontdekken. De mensen zijn enorm vriendelijk, het misdaadgehalte in het land ligt buitengewoon laag en het land kent een stabiele economie met een hoop welvaart. Verder heeft Oman een hoop prachtige bezienswaardigheden zoals eeuwenoude woestijnforten, prachtige stranden, een bruisende hoofdstad en charmante vissersdorpjes. Wat veel mensen niet van Oman weten is dat het land een subtropisch klimaat heeft, hierdoor is het land, vooral bij de kustgebieden, weelderig groen en vindt u er prachtige oases met turquoise poelen en palmbomen. 

5. Oezbekistan

Ondanks het feit dat Oezbekistan een van de meest onbekende landen is van deze top tien heeft het land alles in huis voor een prachtige vakantie. U vindt er steden die zo uit duizend en één nacht lijken te komen, een heerlijke keuken, gastvrije bevolking, prachtige paleizen, weelderige moskeeën, en een diverse natuur met zowel woestijnen als besneeuwde bergen en heldere rivieren. Verder is de veiligheidssituatie in Oezbekistan stabiel, liggen de prijzen in het land erg laag en liggen de beste bezienswaardigheden van het land allemaal relatief dicht bij elkaar wat een hoop reistijd scheelt. 

4. Tunesië

Op slechts drie uurtjes vliegen vanaf Nederland bevindt zich een compleet nieuwe wereld. Eentje met steden die zo uit duizend en één nacht lijken te komen, zinderende woestijnen, traditionele markten, een gastvrije bevolking en mooie moskeeën. Tunesië is een prachtige vakantiebestemming voor iedereen die graag de Arabische wereld wilt verkennen zonder teveel geld uit te geven of lang te hoeven reizen. Er zijn een groot aantal prachtige bezienswaardigheden in het land die u zeker moet bezoeken zoals bijvoorbeeld het amfitheater van El Djem. Dit amfitheater stamt af uit de tijd van de Romeinen en is gebouwd rond 238. Het gebouw verkeerd in een uitzonderlijk goede staat. Verder is kuststad Sidi Bou Said een prachtige bestemming, met zijn mooie architectuur, relaxte sfeer en paradijselijke kustlijn kan u hier gerust een week doorbrengen zonder dat u zich ook maar één moment hoeft te vervelen. 

3. Pakistan

Pakistan is een van de minder bekende landen in het rijtje, maar zeker niet minder mooi. Het land is namelijk enorm divers en biedt voor iedere reiziger wel wat wils. Wie opzoek is naar mooie natuurgebieden kan zijn hart ophalen aan de Hunza-vallei, deze vallei is omringd door besneeuwde bergtoppen, kristalheldere meren, ruige pieken en uitgestrekte dennenbossen. Verder is de vallei een van de meest vredige plaatsen op aarde. Er wonen redelijk wat mensen maar toch is er geen gevangenis te vinden, simpelweg omdat niemand uit de vallei ooit strafbare misdaden begaat. Voor de cultuurliefhebbers zijn er meerdere plekken in het land om te bezoeken. Een daarvan is de stad Lahore die met zijn eeuwenoude forten en moskeeën een prachtige bestemming vormt. Verder heeft het land lage prijzen, een paradijselijke kustlijn en een ongelofelijk gastvrije bevolking.  

2. Egypte

Het land van piramides, farao's, zinderende woestijnen en sfinxen. Egypte is ongetwijfeld een van de beste landen voor iedereen die opzoek is naar een Arabische vakantiebestemming. In de hoofdstad Caïro maakt u niet alleen kennis met eeuwenoude gebouwen, moskeeën en paleizen maar ervaart u ook de vooruitstrevende kant van het land aan de hand van een indrukwekkende skyline en moderne bezienswaardigheden. Verder kan u in de Sinaï-woestijn genieten van luxueuze resorts, gelegen aan de meest paradijselijke stranden voor ongelofelijk lage prijzen. Ook is een boottocht over de Nijl een echte aanrader. Tijdens de tocht merkt u dat Egypte niet alleen uit woestijn bestaat maar ook groene vlaktes kent en dennenbossen. Tot slot is uw reis naar het land natuurlijk niet af zonder een bezoek aan de mysterieuze piramides en sfinxen. 

1. Marokko

En tot slot de nummer 1 van dit rijtje: Marokko. Met zijn prachtige moskeeën, eeuwenoude steden, vriendelijke bevolking, traditionele markten, paradijselijke stranden, ruige natuurparken, goede keuken, lage prijzen, veiligheid, stijlvolle riads, zinderende woestijnen en prachtige architectuur is dit naar onze mening het mooiste Arabische land op aarde. En goed nieuws: u begeeft zich al in dit land met slechts 3 uur en 55 minuten vliegen. Het land is dus ook een goede bestemming voor de kortere reizen. Een aantal van de mooiste bezienswaardigheden in het land zijn Marrakesh, deze stad is veruit de bekendste stad van Marokko, heeft een prachtige architectuur en is bijgenaamd de rode stad door zijn terracotta huisjes. Verder is hoofdstad Rabat een echte aanrader. Deze stad heeft naast de Moorse architectuur ook een groot aantal gebouwen die in koloniale Franse stijl zijn opgetrokken en is erg vooruitstrevend omdat er veel studenten komen om te studeren.