10 goedkope vakantielanden Europa

10. Tsjechië

Tsjechië is een buitengewoon land met een bizarre geschiedenis, vriendelijke bevolking, ongerepte, unieke natuur, steden in renaissance stijl, prachtige kastelen en naar het schijnt overheerlijk bier. Het land is een uniek stukje Europa dat ondanks zijn nabije ligging aan de andere kant van de wereld lijkt te liggen door zijn bijzondere gebruiken en cultuur. Een paar leuke weetjes over het land zijn dat u hier maar liefst twaalf locaties op de werelderfgoedlijst van UNESCO tegenkomt, het grootste kasteel ter wereld in dit land staat en er nergens zoveel bier wordt gedronken op aarde dan hier. 

9. Hongarije

Het Parijs van het Oosten, dat is hoe de hoofdstad van Bulgarije ook wel wordt genoemd. Boedapest vormt al een reden op zich om naar het land af te reizen dankzij zijn zijn prachtige barokke architectuur, thermale baden, kathedralen, goede restaurants en natuurlijk zijn lage prijzen: een halve liter bier voor anderhalve euro, een goede lunch voor slechts zes euro en een nacht in een hostel voor acht euro persoon. Naast Budapest zijn er meer dan genoeg andere bezienswaardigheden in Hongarije zoals zijn prachtige natuurparken, mooie stranden en oude kastelen. 

8. Portugal

Deze zonnige vakantiebestemming is misschien wel de meest populaire plaats onder Nederlanders in dit rijtje. Hier kunnen ze genieten van prachtige stranden, een vriendelijke bevolking, ongerepte natuur, moderne steden, barokke gebouwen, lage prijzen en nog veel meer. Een paar leuke weetjes zijn dat de kustplaats Nazaré in Portugal de hoogste golven ter wereld heeft en het weer in Portugal bekend staat als het warmste in Europa. De prijzen in het land zijn verschillend van gebied, maar liggen over het algemeen vrij laag, zo kan u een goede lunch voor slechts acht euro per persoon krijgen en krijg je voor een tientje een goed hoofdgerecht met toetje in een typisch Portugees restaurant. 

7. Montenegro

Paradijselijke stranden, ongerepte natuur, een vriendelijke bevolking, spectaculaire kalkgebergten, indrukwekkende kloven, mooie skigebieden, weinig toeristen, relaxte kustdorpjes en prachtige, middeleeuwse steden. Montenegro heeft alle ingrediënten in huis voor een prachtige, goedkope vakantie. De prijzen liggen erg laag zo krijg je voor slechts 6 euro een maaltijd in een goedkoop restaurant en een jeugdhotel voor gemiddeld 14 euro per dag. 

6. Litouwen

Een kilogram goed vlees voor een tientje, een halve liter binnenlands bier voor 3 euro en een verblijf in een jeugdherberg voor rond de 15 euro. De prijzen in Litouwen zijn bijna twee keer lager dan die in Amsterdam wat betekend dat u hier een luxueuze vakantie kan beleven en ook nog eens veel geld bespaard. Wie naar Litouwen op vakantie gaat doet dat echter niet alleen voor de lage prijzen, het land heeft namelijk ook nog een hoop te bieden op toeristisch gebied zoals bijvoorbeeld de hoofdstad Vilnius waar meer dan honderd kerken te vinden zijn, prachtige kastelen in het binnenland, ongerepte natuur en een barokke architectuur in de grote steden. 

5. Servië

Hoewel Kosovo een roerig verleden kent

4. Bulgarije

3. Roemenië

2. Wit Rusland

1. Albanië