Met een jeep de wildernis in om de allermooiste dieren te spotten en het liefst ook nog eens te fotograferen geeft een enorme kick. Zeker als u gevaarlijke dieren tegenkom. Maar wat zijn nou eigenlijk de allermooiste landen voor een Safari? In deze top tien zetten wij een paar prachtige landen voor een onvergetelijke Safari.

10. Amerika: Florida States Everglades

Een Safari hoeft zich niet altijd in Afrika te bevinden om spectaculair te zijn. Dat bewijst het Everglades safaripark in Florida. 
Met spectaculaire dieren, zoals alligators en vogels maar ook prachtige natuur is een Safari door Everglades een grote aanrader.
Everglades National Park is trouwens ook nog eens de grootste Sub Tropische wildernis van de VS. ook wanneer u besluit te wandelen, fietsen of kanoën door het Everglades National park zal u zeker het een en ander aan wildlife te zien krijgen. pas wel op voor de alligators.

9. Kenia

Wie aan een Safari denkt, denkt natuurlijk aan Het Afrikaanse wildlife. In Kenia is hier geen gebrek aan. Olifanten, zebra's, gnoes... Kenia heeft het allemaal. Jammer genoeg is Kenia een arm land en heerst er veel criminaliteit. Dat is dan ook de reden dat Kenia niet hoger in deze top 10 staat, maar zo lang u de armere plekken mijdt. Verder zijn er in Kenia interessante inheemse volkeren te vinden, bijvoorbeeld de Masai.

8. Argentinië

In Zuid Argentinië op het schiereiland Valdés leven heel veel zeeolifanten en zeeleeuwen. maar hier zijn ook orka's en walvissen te vinden, en in de winter verblijft hier in het natuurreservaat Tombo de allergrootste Magellan PinguÏn kolonie ter wereld. u kunt dan de Pinguïns van heel dichtbij bekijken.
verder heeft het Schiereiland de vorm van een paddenstoel, er liggen enkele zoutmeren en schitterende stranden.
In de lente is het op Valdes erg druk omdat er dan van heinde en verre toeristen aankomen om te zien hoe de walvissen dan voor de kust van Valdes hun baby's uitwerpen. zoek dus een minder toeristisch moment uit voor een betere ervaring.

7. India

Wie aan India denkt, denkt natuurlijk aan de tijgers. in India bevinden zich tijgerreservaten die het bezoeken zeker waard zijn. india heeft ook zo zijn charmes, met de paleizen en pauwen, maar jammer genoeg is India ook arm.  
Afhankelijk van de stad is India chaotisch en soms zelfs gevaarlijk. plan uw vakantie daarom heel bewust en zoek alles goed uit. india verdiend geld aan toeristen, dus waarschijnlijk heeft u niet veel te vrezen, maar vermijd de hoofdstad toch maar.

6. Tanzania

Wie aan een safari denkt, die denkt natuurlijk direct aan een Afrikaans land vol wilde dieren die men in Nederland niet tegenkomt. dan denkt men aan olifanten, gnoes, zebra's, de Savanne, de brandende zon, Afrika...
En laat Tanzania nou net over dit allemaal beschikken. er gaan geruchten dat in Tanzania de meeste dieren per vierkante meter leven.
In  Tanzania leven ook nog eens wat inheemse Afrikaanse volkeren. die zijn ook zeker het bezoeken waard.
Wat wel belangrijk is om te weten is dat in Tanzania in 2020 de verkiezingen voor een nieuwe president plaatsvonden. de periode hierna is vaak een drukke periode vol demonstraties en soms ook rellen waarbij geweld gebruikt kan worden. vermijd daarom in de periode vlak na de verkiezingen drukke steden en demonstraties, maar bij de meeste Safariparken is het wel gewoon rustig.
En over het algemeen is het veiliger in Tanzania dan in Kenia

5. Maleisië

Wie naar Maleisië gaat voor een Safari, doet dat natuurlijk om de tijger te zien. Maar ook de natuur in Maleisië is echt prachtig en het bezoeken zeker waard. Maleisië is wel een arm land, en soms zelfs wat chaotisch, maar de aanblik van een tijger in het wild kan een heleboel goed maken. In Maleisië leven ook veel apen, die leuk zijn om te bekijken.

4. Australië 
Australië is rijk aan verschillende dieren. Kangaroos, Koala's, kakatoes... Deze dieren zijn natuurlijk geweldig om te zien, maar in Australië leven ook gevaarlijkere dieren. Bijvoorbeeld: Krokodillen, slagen en schorpioenen, maar voor wie goed oplet en voorzichtig is, is dit geen groot probleem. Australië heeft een hele variërende natuur, met stranden, bossen. Kliffen, woestijnen... Het land wemelt van de exotische plekken, waar ook geweldige safari's worden georganiseerd.

3. Zuid-Afrika

Zuid Afrika was eens een kolonie van Nederland, waardoor de taal die in het land gesproken wordt veel weg heeft van het Nederlands. 
In Zuid Afrika is de architectuur van de gebouwen erg mooi en historisch, maar het gaat natuurlijk om de dieren.
Alle dieren die bij een Safari in Afrika horen zijn in Zuid Afrika aanwezig.  In Zuid Afrika leven ook pinguïns. Hiermee onderscheidt Zuid Afrika zich van veel andere landen in Afrika.

2. Brazilië

Het tropisch regenwoud is iets unieks dat een onvergetelijke indruk achterlaat. Op Safari door het tropisch regenwoud die precies weet waar de allermooiste dieren leven is geweldig. In het regenwoud leven namelijk veel dieren die met uitsterven bedreigd worden en nergens anders te vinden zijn. 

1. Namibië

Namibië heeft alles wat iemand zich bij een Safari in Afrika kan voorstellen. Maar Namibië is ook nog eens veel veiliger dan veel andere landen in Afrika. Verder bevinden zich in Namibië de Sossus vallei, en de hoogste zandduin ter wereld waar ook van gesandboard kan worden. 
Maar de ultieme ervaring is om met een luchtballon hoog boven de Savanne te vliegen en zo de allermooiste foto's te maken. 
 Er zijn hier meer dan genoeg parken waar een geweldige Safari mogelijk is.

Bedankt voor het bezoeken van onze site. Hopelijk heeft u wat aan deze top 10 gehad. We raden u aan ook de pagina: top 10 onmisbare producten voor op Safari' te bekijken wanneer u van plan bent om op Safari te gaan, daar komt u door op dit linkje te klikken: https://www.top-travel.nl/ik-ga-op-reis-en-neem-mee/10-onmisbare-spullen-voor-op-een-safari

mij waarschuw u wel alvast voor de slechte humor van deze redacteur. Neem het product dat hij op nummer 10 heeft gezet vooral niet sirieus. De andere producten kunt u wel serieus nemen.

Groeten van Top Travel