10 redenen om Libanon te bezoeken

Het is een van de mooiste en tegelijkertijd een van de meest onderschatte landen die het Midden-Oosten u te bieden heeft: Libanon. Een land dat bij veel mensen beelden van woestijnen, aanslagen en hitte op zal roepen. Wij hopen met deze top 10 te laten zien dat Libanon echter vele malen mooier is dan de meeste mensen denken. De meeste plekken zijn hier net zo veilig als in Europa en met de hitte en woestijnen valt het enorm mee, u kan hier zelfs skiën in de winter! De bevolking is ongelofelijk vriendelijk en het eten overheerlijk. Nog niet overtuigd voor een reis naar dit land, scroll dan naar beneden voor de top 10 redenen om Libanon te bezoeken. 

10. De veiligheid

Hoewel het land een paar plekken kent die u het beste kan vermijden is Libanon over het algemeen een vrij veilig land, zeker als u de veiligheidssituatie met die van zijn buurlanden vergelijkt. Zoals u al kon lezen denken veel mensen dat Libanon een gevaarlijk land is, deze gedachte stamt waarschijnlijk af van de tijd dat het land nog werd geteisterd door oorlog. Deze oorlog is nu echter gelukkig voorbij en in een snel tempo wordt het land steeds rustiger en veiliger. 

9. Het uitgaansleven. 
Dat Libanon een islamitisch land is waar strenge regels gelden op uitgaan en drank is slechts een verzinsel. In het land is bijna de helft van de bevolking een christen en vooral in Beiroet kan u dagenlang feesten zonder dat u zich voor ook maar een moment verveelt. Al veertig jaar geleden stond Libanon bekend om zijn uitgaansleven en kwamen beroemdheden van over de gehele wereld hier om op te treden of om zelf te vertoeven. De daarop volgende veertig jaar bleef Libanon zich ontwikkelen tot de perfecte plaats om uit te gaan.