10 originele vakantiebestemmingen deel 2

10. Azerbeidzjan

Er is bijna niks bekend over dit prachtige land onder het toerisme in Nederland en daarom is het tijd voor verandering. Want het land van de eeuwige vlammen heeft meer in zijn mars dan jaknikkers en gasvelden. Al eeuwenlang hebben hier de meest boeiende volkeren gevochten om de macht met een mengelmoes aan cultuur die terugloopt tot honderden jaren geleden als resultaat. Oude kastelen en kloosters worden afgewisseld door majestueuze Midden-Oosterse paleizen en weelderige moskeeën en oude woestijndorpjes worden afgewisseld door hypermoderne steden met een vooruitstrevende architectuur. Het land trekt over de gehele wereld steeds meer toeristen die de contrasten en schoonheden willen aanschouwen. Nederland loopt achter bij de ontdekking van dit prachtige land en dat is zonde want het is hier schitterend. 

9. Gambia

Gambia heeft de bijnaam: 'The coast of smiling', ooorspronkelijk bedoeld door de altijd lachende bevolking al zou deze naam ook op de bezoekers van het land kunnen slaan want met zijn prachtige stranden, mooie natuur, gastvrije en aardige bevolking en koloniale steden is het onmogelijk om niet net zo een grote glimlach te krijgen als de bevolking. Het land is veilig en visumvrij. Een aantal van de beste bezienswaardigheden zijn onder anderen Kololi Beach, een prachtig, ruim strand omringd door de schitterende natuur van Gambia met een authentiek Afrikaanse sfeer die ondanks het toerisme perfect bewaard is gebleven. Ook de hoofdstad Banjul is zeker het bezoeken waard. Door zijn charmante koloniale gebouwen, traditionele markten en ligging aan de kust beleef je hier een schitterende tijd. Ook de vele natuurparken in het land moet u zeker een bezoek brengen. De natuur is in Gambia ongerept en divers. 

8. Colombia. 
Na een verleden van drugsoorlogen en criminaliteit ontwikkeld dit land zich in een zeer hoog tempo tot een schitterende bestemming. Door zijn Caraïbische stranden, koloniale steden die enorm goed bewaard zijn gebleven, vriendelijke bevolking, ongerepte natuur en vele bijzondere diersoorten weet dit land zelfs binnen een paar jaar van een van de minst aantrekkelijke landen om te reizen ter wereld naar een van de mooiste landen te veranderen. Het land wordt steeds veiliger en sloppenwijken worden omgetoverd tot hippe buurten met vrolijk gekleurde huizen en moderne apparatuur zoals roltrappen. Het land biedt de mooiste bezienswaardigheden en de bevolking is zeer vriendelijk u kunt er een onbezorgde vakantie beleven en als u aan wat spanning toe bent brengt het binnenland u dat want hier hielden jaren geleden guerilla's en drugsbaronnen zich schuil voor de politie en zo ook Pablo Escobar al valt van dit verleden weinig op te merken wanneer u zich begeeft aan de kustgebieden en grote steden. 

7. Kazachstan. 
Hypermoderne steden, weelderige moskeeën, kastelen gebouwd op kliffen, woestijndorpen, majestueuze paleizen en vooral een schitterende, ongerepte natuur. Dat is wat u tegenkomt tijdens een reis naar Kazachstan, het land waar Rusland, Azië, Europa en het Midden-Oosten elkaar lijken te raken in een prachtige mengelmoes aan cultuur en waar de natuur gewoon betoverend is. Nationaal Park Sharyn Canyon is volgens velen zelfs nog stukken mooier dan de Grand Canyon in de Verenigde Staten en het schitterende Kaindy Lake is onvergetelijk mooi. Dode bomen steken hier uit het meest heldere, azuurblauwe water dat u ooit heeft gezien. Bezoek Kazachstan nu het nog niet in de schijnwerpers van het toerisme staat. 

6. Karpatalya. 
Je leest het goed, dit land bestaat echt, of beter gezegd: Echt niet. Ondanks het feit dat dit land zijn eigen bestuur heeft wordt het niet erkend door de VN en hierdoor zou het land eigenlijk niet bestaan. U zou het land kunnen kennen door het WK voor niet bestaande voetballers dat hier werd gehouden, als u het al kent want er zijn vrijwel geen mensen die van het bestaan van Karpatalya af weten. Dat is jammer want het land is schitterend en bestaat voor het grootste deel uit middeleeuwse steden en vooral veel prachtige, ongerepte natuur. 

5. East Timor (Ook wel Timor Leste)
Grote kans dat u nog nooit van dit land heeft gehoord, het bestaat namelijk pas sinds 2002 en is voor lange tijd in handen geweest van Portugal. Dat is tot op de dag van vandaag nog overal aan te zien door de koloniale bouwstijl en koloniale gebruiken. Toch hebben de bewoners hun eigen cultuur ook behouden: Eentje waar stress niet lijkt te bestaan en de bewoners altijd rondlopen met een enorme glimlach op hun gezicht. East Timor staat verder bekend om zijn prachtige stranden, ongerepte natuur en bruisende hoofdstad Dili waar evenals in Rio de Janeiro een groot Christus beeld, gebouwd op een heuvel uitkijkt over de stad. Hier kunt u een prachtige vakantie beleven en als u nog niet overtuigd bent is hier een video die u zeker naar dit land doet laten verlangen. 

4. Nicaragua. 
Nicaragua is een land met prachtige Caraïbische stranden, charmante koloniale steden, paradijselijke eilanden, een ongerepte natuur en een vriendelijke bevolking. Maar de voornaamste reden voor een reis naar dit land is de chocola. Dit land is namelijk verantwoordelijk voor een groot deel van s'werelds beste cacao en u kan er de beste chocolade die u ooit heeft geproefd vinden. In de hoofdstad is een van de grootste chocolademusea ter wereld waar u uw eigen chocolade kunt maken en op de vele traditionele markten is dit product dan ook overal aanwezig. Wij raden u bij een reis naar dit land zeker aan om de hoofdstad Granada te bezoeken, deze stad wordt gezien als de op 4 na mooiste van Zuid-Amerika en is beroemd door zijn prachtige kerken, koloniale bouwstijl en paard en wagens die door de stad heen rijden. Verder zijn de Corn Islands zeker een aanrader. Dit zijn schitterende Caraïbische eilanden met paradijselijke stranden en een prachtige onderwaterwereld. 

3. Kirgizië. 
Kirgizië is een land met door sneeuw bedekte ruige bergtoppen, helderblauwe meren, paarden, markten en nomaden. Nog onontdekt bij het toerisme maar het land doet zeker niet onder voor vele landen die worden overspoeld door het massatoerisme. Hier beleeft u een schitterende, originele vakantie en bovendien is reizen door dit land visumvrij en zeer gemakkelijk. Een aantal van de beste bezienswaardigheden zijn onder anderen het Song Köl meer, een prachtig meer waar verschillende nomadenvolken leven aan de rand. U kunt er schitterend paardrijden of slapen in een traditionele Yurt. Verder is Jeti-Ogüz een aanrader, dit is een natuurpark waar u de meest bizarre rotsformaties tegenkomt en goed kan raften op de meest wilde rivieren. 

2. Myanmar. 
Myanmar is het land van de duizenden tempels, stupa's en kloosters. Waar iedere ochtend boeddhisten in oranje gewaden over straat benen, vissers met traditionele netten vanuit hun kano's de mooiste kunstjes doen en vrolijk gekleurde tuktuks over straat rijden. Het land wordt door velen gezien als het mooiste land van Azië en is een absolute must voor iedere liefhebber van cultuur en historie, maar ook op het gebied van natuur kunt u hier terecht want met zijn uitgestrekte meren, ongerepte jungle en bijzondere dieren zoals tijgers en luipaarden is dit land een perfecte optie voor een exotische, culturele vakantie. 

1. Saint Vincent en de Grenadines. 

Een van de meest onbekende landen uit dit rijtje is Saint Vincent en de Grenadines. Deze Caraïbische eilandengroep zal al uw verwachtingen overtreffen en staat garant voor een van de meest mooie, onvergetelijke landen die u ooit zal bezoeken. Met zijn paradijselijke stranden, vriendelijke bevolking, oceaan in alle denkbare tinten blauw,  hippe steden, koloniale landhuizen, oude forten en prachtige natuur kunt u hier een prachtige vakantie beleven. Het is een land waar de tijd op vele plaatsen lijkt stil te zijn gezet rond het jaar 1800 door de prachtige koloniale architectuur. Hier beleeft u de Caraïben op zijn best met nauwelijks andere toeristen om u heen.