10 landen voor een actieve vakantie

Vakantie is voor de meeste mensen bedoeld om uit te rusten, vaak door de hele vakantie lang in een resort te luieren of tegen een palmboom aan te leunen. Natuurlijk is het prima om af en toe een dagje uit te rusten tijdens de vakantie, maar voor de actievelingen onder ons is een vakantie vooral bedoeld om een onvergetelijke tijd te beleven en de stoerste activiteiten uit te voeren. Zij willen raften, mountainbiken, paragliden, surfen, abseilen, wandelen, klimmen, skiën en grotten verkennen. Daarom is hier de top 10 landen voor een actieve vakantie, met landen waar al deze activiteiten terug komen en uzelf vervelen vrijwel ondenkbaar is.  

10. De Verenigde Staten

Wie heeft er niet gehoord van de 'grand canyon', 'Yellowstone park', 'de Niagara Falls' en Arizona? De VS biedt de ideale mogelijkheden voor een natuurrijke, actieve vakantie langs de beroemdste natuurparken. Je kan hier van alles ondernemen, meerdaagse rafttochten, klimmen, mountainbiken, paragliden, wandelen, relaxen in natuurlijke warmwaterbronnen en nog veel meer. Een vakantie in de VS staat garant als eentje om nooit meer te vergeten. Je kan hier ongelofelijk veel ondernemen in alle omstandigheden, van besneeuwde gebergtes tot enorme woestijnen, jungle en lege steppes. 

9. Maleisië

In de tijd van ontdekkingsreizen was Maleisië een erg gewilde kolonie. Portugezen, Engelsen en Nederlandse invloeden zijn tot op de dag van vandaag nog steeds terug te vinden aan de hand van steden, de keuken, theeplantages en prachtige landhuizen. Nu heeft het land zich ontwikkeld als een schitterend vakantieoord met moderne, voorzienende steden, prachtige stranden en een schitterende natuur die meer dan de helft van het land bedekt. Ongerepte jungle, thee en rijstplantages, velden vol met heerlijke aardbeien, wilde rivieren, hoge bergen en vreemde dieren zullen u aan het zich voltrekken wanneer u de prachtige steden verlaat om u aan de ongerepte natuur te weiden. 

8. Tanzania

De hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, beklimmen is een ervaring die maar weinig reizigers onder ons hebben beleefd. De tocht zelfs is schitterend en hoe hoger je komt tijdens je klim, hoe kouder het word. Op de top van deze berg ligt zelfs sneeuw! Iets dat ondenkbaar lijkt in Afrika maar toch echt waar is. De Great Migration, het grootste natuurspektakel ter wereld volgens bekende reisorganisaties zoals FOX, de big five, de serengeti woestijn, een natuurreservaat waar heel veel natuurfilms worden opgenomen,  betoverende zonsondergangen, Zanzibar, een eiland met stranden die zo wit zijn als de tanden van de altijd lachende bevolking. Alles wat hierboven is omschreven is te vinden in een land: Tanzania! Voor wie dacht dat Afrika vrijwel niks anders is dan woestijn, Tanzania bewijst het tegendeel. 

7. Spanje

Hoewel u bij Spanje waarschijnlijk eerder denkt aan mooie stranden, historische steden, kathedralen en feesten op de Canarische eilanden ontleend dit land zich ook voor een prachtige, actieve vakantie. Voornamelijk in de Pyreneeën is er een ruim assortiment aan activiteiten in de natuur. Raften, kajakken, canyoning, paragliden, luchtbalonvaren, wandelen, klimmen, mountainbiken, en je kan hier zelfs skiën! het is hier allemaal te doen en mocht u genoeg hebben van het actieve gebeuren dan bieden de Spaanse Pyreneeën ook nog eens een aantal rotstekeningen uit het krijt-tijdperk en voetafdrukken van dino's. Een vakantie in Spanje is de ideale manier om zowel cultuur, natuur, strand en feesten te ervaren. 

6. Canada

Dit is het land dat op geen enkele bucketlist van een natuurliefhebber mag ontbreken: Canada. Met zijn enorme meren in alle tinten blauw, ruige bergen, uitgestrekte wegen, wilde rivieren, overweldigende natuurparken, grauwe stranden en imposante watervallen weet dit land zich in deze top 10 te vestigen. Het is de ideale plaats voor lange wandeltochten langs de imposante landschappen en bovendien ontleent dit land zich ook voor prachtige roadtrips langs lange, lege wegen. Je kan er zelfs skiën! Een reis naar dit land staat garant voor een prachtige, actieve vakantie. 

5. Noord-Macedonië

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen Griekenland en Noord-Macedonië? Deze twee landen hebben immers jarenlang bij elkaar gehoord en kennen een bijna identieke cultuur, dezelfde vriendelijke mensen en de heerlijke keuken. Het verschil zit hem in de natuur, de activiteiten die in Noord-Macedonië te zijn ondernemen en de weinige toeristen waardoor u ongestoord kunt wandelen, mountainbiken of raften zonder ook maar een andere toerist tegen te komen. Je kan hier de meest extreme sporten ondernemen: bungeejumpen, paragliden, in een speciaal pak waarmee je kan vliegen van rotsen springen, raften, canyoning, wandelen door de diverse landschappen die uiteenlopen van grauwe pieken tot rustgevende bossen en mountainbiken van de meest steile paadjes. 

4. Chili

Dankzij de uitgestrektheid van Chili is de natuur enorm verschillend. Afhankelijk van het gebied waar u reist kan u de meest uiteenlopende natuurverschijnselen zien: het ruige Patagonië met zijn onbewandelde paden en ijsformaties, de fijne stranden, tropische regenwouden en wilde rivieren. Er is hier dan ook van alles te ondernemen, van rafttochten die meer dan een dag duren tot walvisspotten, bergbeklimmen, ijsformaties trotseren en woestijntochten maken. Een wereldreis is gewoon niet meer nodig want de natuur in Chili biedt meer dan genoeg. 

3. Montenegro

Het land van de zwarte bergen, kolkende rivieren, ruige pieken, diepe dalen en zelfs het enige fjord van de mediterrane. Een actieve vakantie hoeft geen verre vakantie te zijn, iets dat Montenegro bewijst, het land dat eens het minst toegankelijke van Europa was heeft zijn poorten geopend en staat nu klaar voor avonturiers en actievelingen zoals u. Van wandelen langs schitterende ruige landschappen, het bezoeken van enorme Klöden, rotsklimmen, duiken en surfen aan prachtige stranden, canyoning en raften. Het land is naar onze mening het beste land voor een actieve vakantie in heel Europa en kent zelfs vele natuurparken die sinds kort zijn toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoed lijst. Pas echter wel goed op tijdens uw natuurwandelingen in dit land want u heeft de kans oog in oog te staan met de zwarte beer...

2. Costa Rica

Aapjes en luipaarden spotten in natuurpark Manuel Antonio, een bezoek aan de meest actieve vulkaan ter wereld, surfen aan de schitterende stranden van Montezuma, een bezoek aan de kratermeren van de Poaz vulkaan brengen, snorkelen tussen koraalriffen, walvissen spotten, raften aan de sarapiqui, met uw paard galopperen langs de kustlijn van Nosara en na een actieve dag relaxen in een natuurlijke warmwaterbron. Er is meer dan genoeg te ondernemen in Costa Roca om een hele zomervakantie lang buiten in beweging te zijn. Maar er is hier ook voldoende cultuur en historie te zien wanneer u zich wilt ontspannen en bovendien zijn er prachtige stranden om te relaxen na een drukke dag. 

1. Nepal

Opeens sta je na dagen of misschien zelfs weken klimmen bovenaan de top. Een lijntje gekleurde vlaggetjes en met een beetje pech een korte wachtrij leiden je de laatste meters mee naar boven en dan sta je er en kan je zeggen dat je de hoogste berg ter wereld hebt beklommen! Nepal is het paradijs voor klimmers en wandelaars maar wist u al dat dit ook naast het land met de hoogste berg ter wereld het beste land om te raften ter wereld is? U kunt hier meerdaagse raft tochten maken, een avontuurlijke ervaring die u waarschijnlijk nooit meer zal vergeten. Verder beschikt dit land ook nog over een eeuwenoude cultuur en prachtige tempels dus als u genoeg heeft van het wandelen heeft u nog tal van culturele en historische bezienswaardigheden over.