10. Dubai. 
Dubai is het land van rijke oliesjeiken en bekendheden die pronken met dure auto's en slapen in dure hotels. Zelf een dure auto hebben of in het enige zeven sterren hotel ter wereld slapen is niet nodig: een coole foto van jezelf met Dubai op de achtergrond is meestal al genoeg. Maar naast dat Dubai een ongelooflijk toffe stad is, is er ook nog heel wat te doen, en dan heb ik het niet over een saai museum bezoeken ofzo. Zo staat in Dubai het Ferrari World park. Die is zeker het bezoeken waard. Naast een van de snelste achtbanen ter wereld kan je hier namelijk ook zelf in een Ferrari zitten en dat levert ook direct goede foto's op.

9. Sydney 
Dit is de bekendste stad van Australië. Het is natuurlijk gewoon een drukke stad, maar het is ook beroemd om haar skyline en het Concertgebouw. Ook staat er in Sydney een brug ( the Sydney Harbour bridge) met echt een heel goed uitzicht, waar je goede foto's kunt maken. En Sydney heeft ook nog een strand waar je goed kan chillen, en er zijn winkels om te shoppen.

8. Marrakech.
Marrakech is een van de vier koningssteden in Marokko. 
Marrakech is een ontzettend vrolijke stad, met kleurige marktkraampjes, een roze oude toren die hoog boven de stad uittorent, en gouden woestijnen die om de stad heen liggen. 
In de marktkraampjes wordt van alles verkocht. Eten, kruiden, mooie Oosterse tapijten, typische kleding uit Marrakech, (neppe) (merk) kleding, en meer. Het is heel gezellig om een markt in Marrakech te bezoeken. Verder is het ook leuk om voor Insta een foto te maken van jezelf op een kameel, of voor een of ander oud gebouw uit de middeleeuwen.

7. Londen
In Londen is het geweldig shoppen natuurlijk, maar er zijn ook heel veel goede plekken voor een foto en dingen om te doen. Ga bijvoorbeeld het Londen Eye in, dat is een groot reuzenrad in Londen. Of vaar over de Theems, of bezoek de Tower Bridge

6. Singapore
Singapore is een stad die uit een film lijkt te komen die laat zien hoe de aarde er over vijftig jaar uit ziet. Echt kijk die gebouwen in Singapore. Dit is gewoon een toekomst stad. En wat leuk is om te weten is dat in Singapore heel veel rijke Nederlanders wonen. Er wonen zoveel Nederlanders dat men in Singapore ook gewoon Sinterklaas viert en dat veel mensen Nederlands spreken. 
In ieder geval biedt Singapore zeker genoeg gelegenheden voor een foto voor Insta en kan je er ook gewoon heel goed van het uitzicht genieten zonder direct een foto te moeten maken natuurlijk. In Singapore kun je trouwens zeker goed shoppen.

5. Lloret de mar
Lloret de mar is een plek in Spanje die wel overgenomen lijkt te zijn door Nederlanders op zuipvakantie. Er zijn hier heel veel Nederlanders, wilde feesten, en een heerlijk strand. Voor je 18e is er niet echt veel te doen. De stad is namelijk wel mooi, maar niet zo druk als vele andere steden en met minder bezienswaardigheden en faciliteiten, en er is ook minder te doen dan veel andere steden in deze lijst. Het strand is wel heel mooi trouwens, en er staan een paar mooie oude gebouwen in de stad. Wel belangrijk om te weten is dat de Spaanse regering het niet zo heeft op 'de zuip toeristen' die vanuit Nederland naar Lloret de mar komen, wat ook wel begrijpelijk is.

4. Miami
Miami ligt in Amerika, in de staat Florida, en is een grote stad aan een prachtig strand met palmbomen en alles. Ook biedt de stad zelf genoeg dingen om te doen. 
Het strand in Miami is beroemd onder de surfers, maar wel een nadeel zijn de haaien. Die zitten hier in de zee. Je kan het cool vinden om gezwommen te hebben in een strand waar jaarlijks wel een paar surfers zijn aangevallen door haaien, je hebt dan namelijk wel een stoer verhaal te vertellen, maar blijf toch maar dicht bij de kust zou ik zeggen. Of ga gewoon de zee niet in. De stad en het strand zelf zijn al cool en groot genoeg, en bieden genoeg mogelijkheden voor foto's en vermaak, of ruimte om te chillen.

3. Nice
Nice is een havenstad in Spanje, waar peperdure Ferrari's en Lambo's door de straat crossen alsof het niets is en chique hotels schreeuwen om aandacht. Rijke rappers en eigenaren van een bedrijf lopen met de duurste kleding over straat. In Nice staan zoals in veel steden ook hele mooie musea, er is een strand, historische gebouwen, maar natuurlijk is er ook een armer deel van de stad. 
Veel mensen die naar Nice gaan blijven daar maar 1 nachtje slapen, omdat ze op doorreis zijn naar Corsica, een eiland voor de kust van Frankrijk. Vanuit de haven van Nice vertrekt de boot naar dit eiland. 

2. Parijs.
Parijs is echt een ideale stad voor een korte vakantie. De hotels met goede ligging zijn nogal duur, dus te lang blijven gaat veel kosten, en binnen een paar uurtjes zit je met de Thalys (een snelle trein die van Nederland naar Parijs rijdt) al in het centrum.
in Parijs is ongelooflijk veel te doen. Bijvoorbeeld de Eiffeltoren beklimmen, of een boottocht over de Seine maken. Parijs wordt ook wel de stad van de liefde genoemd, dus als je een vriendin/vriendje hebt is Parijs een aanrader.
In Parijs zijn zeker genoeg plekken voor foto's, en ook genoeg gelegenheden om te shoppen. Meer weten over Parijs? Zie ook: https://www.top-travel.nl/bestemmingen-van-de-week/bestemming-van-de-week-parijs

 

1. New York. 
New York is de stad der steden. De ultieme bestemming voor mensen die van een stedentrip houden. In New York is zoveel te doen en te zien. Neem nou het Vrijheidsbeeld. Een foto van jezelf naast het Vrijheidsbeeld posten is echt bijzonder. Maar er is zoveel meer in New York. New York is echt een stad waar alles kan en is. Echt alles.

Dit waren 10 coolste steden. Is er een stad waar jij echt graag heen wil maar je ouders liever niet? Er wordt nog gewerkt aan een top 10 met beste argumenten om je ouders over te halen om naar een bepaalde plek op vakantie te gaan. En zijn de meeste bestemmingen te ver of te duur? Zie de top 10 goedkoopste vakantielanden. Deze landen zijn niet alleen heel goedkoop, ze hebben ook allemaal wel iets tofs te zien. Je komt bij deze top 10 door op dit linkje te drukken. https://www.top-travel.nl/top-10-bestemmingen/10-goedkoopste-vakantiebestemmingen-ter-wereld 
Heb jij nog een idee voor een top tien voor deze site? Laat het ons weten door het formulier hieronder in te vullen. Je kan gewoon een andere naam of een fake e-mail adres opvoeren dat echt lijkt.