10 beste restaurants ter wereld

10. Maido, Peru. 

Lima wordt gezien als de meest culinaire stad van Zuid-Amerika en dat is logisch want maar liefst 2 restaurants in deze top 10 zijn te vinden in deze stad. Overal in het land komt u de beste restaurants tegen en worden gerechten geserveerd uit landen over de gehele wereld. Maido is hier een voorbeeld van. Het Japanse restaurant is het beste Japanse restaurant van Zuid-Amerika en zal uw reis naar Peru nog vele malen leuker maken. Het restaurant is erg prijzig maar elke euro waard. 

9. Disfrutar, Spanje

In het culinaire restaurant in Disfrutar krijgt u geen eten geserveerd maar heuse kunstwerken. Het is een feest om foto's van de gerechten te zien, en nog vele malen fijner om het op te eten. Het restaurant serveert Mediterraan, Europees en Spaans eten gebaseerd op hedendaagse trends onder voedsel. Het drie sterrenrestaurant is elke ster waard en wij raden u zeker aan het te bezoeken wanneer u zich in de buurt begeeft.

8. Arpège, Frankrijk

Frankrijk is het land van Nouvelle Cuisine, waar de meeste sterrenrestaurants voorkomen van heel Europa en waar steeds maar weer nieuwe, overheerlijke gerechten worden gemaakt. Een restaurant uit dit land kon dan ook niet in deze top 10 ontbreken. In het sterrenrestaurant Arpège wordt de Franse keuken gemixt met de nieuwste kooktechnieken met de meest heerlijke gerechten als resultaat. Dit maakt het restaurant tot een echte aanrader. 

7. Mugaritz, Spanje

Geen enkel land komt zo vaak voor in deze top 10 als Spanje, voor liefhebbers van lekker eten is dit land dus echt een perfecte optie voor een culinaire reis. Restaurant Mugaritz, gelegen in het Noorden van het land is een perfecte optie voor liefhebbers van de Spaanse keuken. In dit restaurants wordt namelijk erg veel gebruik gemaakt van kruiden, groenten en vis die de chef-koks die het eten bereiden zelf plukken in de streek waar het restaurant is gevestigd. Hier worden dus alleen maar de beste ingrediënten van eigen bodem gebruikt. 

6. Central, Peru

Hoewel u in Lima gerechten die gebaseerd zijn over alle uithoeken van de wereld kan bestellen mag de eigen keuken zeker niet vergeten worden. In het restaurant Central maakt u kennis met de beste gerechten die de Peruviaanse keuken u maar kan bieden. Net zoals in Mugaritz, het restaurant dat de nummer zeven in deze lijst behaalde wordt hier voor het overgrote deel gebruik gemaakt van gerechten die uit eigen streek komen. Het restaurant weet goed om te gaan met de af en toe bizarre gerechten van de Peruviaanse keuken en laat de gerechten naast heerlijk smaken ook nog eens heerlijk lijken. 

5. Geranium, Denemarken

De afgelopen jaren is Kopenhagen enorm gegroeid op culinair gebied. Steeds meer restaurants openen hier de deuren en er wordt druk geëxperimenteerd met nieuwe kooktechnieken en ingrediënten. In deze stad wordt dan ook een groot deel van nieuwste trends onder het koken geboren. In restaurant Geranium wordt de klassieke Deense keuken gemixt met de nieuwste kooktrends wat resulteerde met maar liefst drie Michelinsterren. U mag het restaurant gewoon niet overslaan tijdens een reis naar Denemarken, het is misschien prijzig maar elke cent waard. 

Gaggan, Thailand

Bangkok wordt al jarenlang gezien als een van de meest culinaire steden van Zuidoost-Azië. Mensen over de hele wereld verhuizen naar deze stad om hier restaurants te openen en zo ook het chique Indiase restaurant Gaggan. Hier is niet alleen het voedsel perfect, maar ook de architectuur. Het restaurant is namelijk gevestigd in een prachtige villa met koloniale bouwstijl en de keuken is direct verbonden met een glazen wand aan het eetgedeelte van het restaurant. Op deze manier ziet u precies hoe uw eten wordt bereid.

3. Asador Etxebarri, Spanje

Gelegen in het zonovergoten Bilbao vindt u het met 3 Michelinsterren bekroonde restaurant Asador Extebarri. Hier krijgt u gerechten geserveerd die bereid zijn door chef-kok Victor Arguinzoniz. De chef staat bekend om zijn vermogen om met producten die erg simpel lijken de meest explosieve smaken te creëren. De keuken is typisch Spaans waarbij veel wordt gewerkt met vlees dat wordt gegrild boven de open haard. Het is niet alleen het eten zelf dat er erg goed uitziet maar ook de architectuur van het gebouw dat in een typisch Spaans gebouw is gevestigd en een prachtige inrichting heeft ziet er prachtig uit. 

2. Noma, Denemarken.

Dat dit restaurant in de top 3 verschijnt is bepaald geen verassing, Noma heeft namelijk al vaker de prijs van beste restaurant ter wereld gewonnen en is niet meer weg te denken uit de huidige top tiens over goede restaurants. Hier wordt eten geserveerd volgens de allernieuwste trends en technieken op het gebied van koken en wordt een groot deel van de ingrediënten zelf vers geplukt door de koks. Eten in dit restaurant blijft verrassend en heerlijk want hier wordt constant geëxperimenteerd met nieuwe ingrediënten en kooktechnieken. Het is een restaurant dat liefhebbers van lekker eten  minimaal één keer in hun leven bezocht moeten hebben. 

1. Mirazur, Frankrijk

Op 29 jarige leeftijd opent de Argentijnse chef-kok Mauro Colagreco een restaurant aan de Côte d'Azur in Frankrijk. Het restaurant wordt al snel bekend door de grote ramen die prachtig uitzicht bieden op de azuurblauwe oceaan en de ingrediënten waarvan het grootste deel in eigen tuin verbouwd wordt. Binnen een paar jaar tijd beschikt het restaurant over drie Michelin-sterren en heeft het meerdere prijzen gewonnen. De gerechten die geserveerd worden zijn lokaal met een Italiaanse sfeer. Wie hier van het eten wilt genieten zal wel goed moeten sparen want bij een diner voor twee kan de prijs oplopen tot in de 700 euro. Het geld is echter elke cent waard want de bediening is super, de koks zijn onvoorstelbaar goed, het uitzicht is prachtig en de gerechten zijn perfect. Dit restaurant is niet voor niets de beste ter wereld.