10 originele vakantiebestemmingen

10. Georgië

Georgië is een land met prachtige natuur, mooie stranden, eeuwenoude gebruiken en historische kloosters en kastelen gebouwd op pieken en bergtoppen maar tegelijkertijd ook een modern en vooruitstrevend land met een vooruitstrevende hoofdstad, bruisend nachtleven en de beroemde, glamoureuze gokstad Baltimore. Georgië is een land waar Azië en Europa samenkomen in eens mengelmoes van cultuur en historie maar als het nodig is ook de moderne luxe en voorzieningen. 

9. Réunion

Je moet geen angsthaas zijn als je een reis naar dit eiland maakt want door zijn grote aantal haaien is de bijnaam van Réunion het haaieneiland... maar voor de avontuurlijke, dappere reizigers onder ons vormt het eiland een droom: ongerepte regenwouden, idyllische stranden, vrolijk gekleurde hindoeïstische tempels, Franse koloniale gebouwen, koraalriffen zover als het oog reikt en een schitterende onderwaterwereld met heel veel haaien. wees dus voorbereid als u naar het eiland reist want de kans is groot dat je oog in oog komt te staan met deze prachtige maar gevaarlijke vissen. 

8. Uruguay

Bijna nergens in Zuid-Amerika vindt u ze meer, de eens zo beruchte gaucho's, de cowboys van Zuid-Amerika. Vroeger leefden ze van avonturen, diefstallen en roven maar tegenwoordig doen ze het een stuk rustiger aan. Enkele groepen gaucho's staan nu open voor bezoek en al kan je niet meer in oude saloons pokeren  en zijn duellen op leven en dood zoals die in de Luky Luke worden omschreven uitgesloten, het blijft een prachtige ervaring. Verder vindt u in Uruguay prachtige stranden, ongerepte natuur en schitterende koloniale dorpjes. Het is het bezoeken zeker waard! 

7. Mongolië

zinderende woestijnen, uitgestrekte steppes, bossen en wilde rivieren. Mongolië vormt een paradijs voor iedere actieveling en natuurliefhebber. het land is een van de grootste en tegelijk dunst bevolkte landen op aarde waardoor je op een paar steden na niks anders dan ongerepte natuur vindt. maar ook op het cultureel gebied is Mongolië een prachtige bestemming. oude natuurgoden, sjamanen en rituelen kunt u hier in grote getale tegenkomen. 

6. Tuvalu

Ooit gehoord van het mythische verhaal over inboorlingen die hun voeten aan elastische plantenstengels binden en daarmee in een afgrond bungeejumpen? Het bestaat echt! Op Tuvalu vindt u dit eeuwenoude gebruik dat tot op de dag van vandaag intact is gebleven. Verder is Tuvalu het ideale oord om te relaxen aan parelwitte zandstranden, uit kokosnoten te drinken en te snorkelen bij de betoverende koraalriffen. maar wees op tijd met boeken want langzaam verdwijnt deze droombestemming in zee door het toenemende klimaat. 

5. Abchazië

Ingeklemd tussen Georgië en Rusland, grenzend aan de zwarte zee vindt u geen land. Oftewel Abchazië. Ooit hoorde het bij Rusland maar toen die de onafhankelijkheid verklaarde van Abchazië is dit nooit door de VN opgenomen. Het land heeft een eigen regering, regels en gebruiken en is schitterend. Je vindt er natuurparken, erg veel stranden, oude kastelen en sporen uit het tijdperk dat het bij Rusland hoorde. 

4. Puerto Rico

Nu Cuba steeds meer toeristen trekt is het tijd voor een nieuwe optie: Puerto Rico. hier vindt u alles dat ook in Cuba te vinden is: oude forten, idyllische stranden, prachtige, kleurrijke steden en zelfs de sigaren! het enige verschil is dat je hier nauwelijks toeristen aantreft en helaas ook minder oldtimers. een reis naar Puerto Rico betekend echter wel goed sparen want op een aantal luxe vijfsterrenhotels en resorts na vindt u hier nauwelijks verblijven, maar geen zorgen het is al het geld zeker waard want een reis naar Puerto Rico is schitterend! 

3. Mali

Iedereen die weleens de Donald Duck heeft gelezen heeft wel gehoord van Timboektoe. de plaats waar Donald Duck steeds heen vluchtte als hij iets fout deed, maar wist u al dit deze plaats echt bestaat? Timboektoe is een schitterende stad opgebouwd uit leem en modder die te vinden is in de woestijn in Mali. Timboektoe is echter niet de enige reden om dit land te bezoeken want de zinderende woestijnen, andere oude forten, traditionele markten en primitieve stammen zijn zeker ook het bezoeken waard. 

2. Oezbekistan

Jarenlang zijn alle bezienswaardigheden en schoonheden van de 'Stan' landen aan ons verborgen gehouden. dit waren de landen in centraal Azië waar voor een behoorlijke tijd veel oorlog en onrust te vinden was. het bracht reizigers niks meer dan ellende om een van deze landen met een bezoek te vereren, maar tegenwoordig is dit verandert. vanaf nu zijn deze landen eindelijk weer te bezoeken, de prachtige moskeeën, sprookjesachtige dorpjes, openhartige mensen, woestijnen en oases. alles is opeens weer te bezoeken en vooral Oezbekistan is een perfecte optie aangezien je hier visum vrij kan reizen en de meest schitterende bezienswaardigheden vindt. lees hier meer over in bestemming van de week: Oezbekistan

1. Transnistrië 
het land dat geen land is. gelegen tussen Moldavië en Oekraïne vindt u deze bestemming met prachtige middeleeuwse dorpjes en kastelen, schitterende valleien en vriendelijke mensen. de plaats heeft een eigen regering, munteenheid en regels maar toch wordt het niet erkend als land door de VN. dit maakt het echter alleen maar spannender om te reizen want hoe grappig is het om te zeggen dat je naar Moldavië bent geweest om 'geen' land te bezoeken.