10 mooiste plekken Nederland

Een van de weinige voordelen van Corona is dat u als Nederlander eindelijk de kans heeft om Nederland te ontdekken, want wist u al dat ons land een prachtige vakantiebestemming is? In 2018 eindigde Friesland bijvoorbeeld op nummer 3 van de 'Best in Europe' lijst van Lonely Planet en ook Amsterdam gooit hoge ogen bij de reisdeskundigen, deze stad is volgens de ANWB de op 4 na mooiste stad ter wereld! En zo zijn er nog een hoop andere Nederlandse plaatsen waar u een prachtige vakantie kan houden. Daarom is hier de top 10 mooiste plekken in Nederland. 

10. Giethoorn

Al jarenlang vormt Giethoorn een gewilde attractie voor toeristen over de hele wereld en strijkt deze bezienswaardigheid met namen op als het 'Venetië van Nederland' en 'De stad zonder straten'. Giethoorn is een dorp in Noordoost-Overijssel waar de straten vervangen zijn door rivieren. Waar de bewoners zich verplaatsen per boot door het dorp en waar de huizen een charmante bouwstijl hebben met rieten daken en omringd zijn door groene natuur. Ook kan u varen door natuurpark Weerribben waar veel otters te vinden zijn. Een leuk feitje is dat Giethoorn sinds kort op de wereldeditie van Monopoly te vinden is. 

8. De Veluwe

Dit is ongetwijfeld een van de mooiste natuurparken van Nederland en omstreken: De Veluwe. Dankzij zijn paarse heide, zandduinen, dikke bossen, oranje gras, kreupelhout en Hanzesteden trekt het natuurpark ieder jaar duizenden bezoekers. Gelukkig is het een groot gebied en is de kans dat u over de voet gelopen wordt door toeristen zelfs zonder het coronavirus vrij klein. Een leuk weetje is dat u hier ieder dier van de 'Nederlandse Big Five' kan spotten. Deze bestaat uit het edelhert, de vos, het wilde zwijn, de ree en de Schotse hooglander. 

8. Noord-Brabant

Voor wie graag een wat langere tijd op vakantie wil is Noord-Brabant een geschikte optie, deze streek heeft namelijk alles in huis voor een veelzijdige vakantie waarbij u onder anderen kan genieten van de op drie na beste mountainbike-route in Nederland, imposante grottenstelsels, prachtige heide, leuke wandelroutes, charmante, historische steden, bourgondische lekkernijen, oude kastelen, prachtige natuurparken, de stad Dordrecht en vriendelijke mensen. 

7. Volendam

Volendam, het slaperige vissersdorp dat is uitgegroeid als een van de grootste toeristische trekpleisters van Nederland zal dit jaar eindelijk niet meer onder de voet worden gelopen door talloze toeristen en dat geeft u de kans om Volendam in alle rust te verkennen. Breng een bezoek aan het beroemde Palingsoundmuseum, geniet van de heerlijke, verse vis die hier overal wordt verkocht, ga op de foto in typisch Volendamse klederdracht, verdwaal in het netwerk van charmante, historische huizen en probeer beroemdheden te spotten want onder anderen Kees Tol, Jan Smit en Gerrie Mühren zijn rasechte Volendammers. 

6. De Waddeneilanden

Het vakantiegevoel begint al direct wanneer de veerboot het Nederlandse vasteland verlaat en u brengt naar een van de prachtige Waddeneilanden. Hier kan u genieten van activiteiten die bijna nergens anders in Nederland te vinden zijn zoals Wadlopen, cranberry's plukken, uw eigen oesters zoeken en wandelen door dorpjes waar de tijd sinds 1800 stil lijkt te staan. Persoonlijk is Vlieland onze favoriet, hoewel het eiland klein is, is er een hoop te doen voor iedere type reiziger en komen er nog maar weinig toeristen in vergelijking met de andere waddeneilanden. Wilt u meer over Vlieland weten? klik dan hier

5. Leiden

Leiden is een bruisende stad die nooit lijkt te slapen en in tegenstelling tot bijvoorbeeld Volendam en Amsterdam nog nauwelijks toeristen trekt. De stad is dan ook ideaal voor iedereen die opzoek is naar een gezellige stad in Nederland die nog niet volstaat met kitscherige bezienswaardigheden en duizenden toeristen. U kan er van alles doen zoals het rondwandelen lang de grachten, waar alleen Amsterdam er meer van heeft in Nederland, kijken naar de historische bouwstijl van de huizen, genieten van de gaafste feesten die hier constant gehouden worden, naar één van de drie bioscopen gaan van de stad of een van de 12 musea van de stad gaan. Kortom, u hoeft zich hier geen moment te vervelen. Twee leuke weetjes zijn trouwens dat de beroemde schilder Rembrandt van Rijn hier is geboren en er elke drie oktober een enorm feest wordt gegeven in Leiden met kermis, een vrije dag voor alle schoolleerlingen en een grote optocht door de stad waar verklede mensen aan mee lopen. Een soort Carnaval eigenlijk. 

5. de Keukenhof

Maak foto's van de mooiste velden met tulpenbollen zonder dat er een toerist in ligt, nu de grenzen dicht zijn is het eindelijk mogelijk om in alle rust een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Nederland te bezoeken. We raden u aan om de Keukenhof te bezoeken in de Lente aangezien de Keukenhof alleen dan geopend is. Een leuk weetje is dat hier jaarlijks maar liefst 7 miljoen bloembollen worden geplant en er naast tulpen ook nog eens een mooie beeldentuin in de Keukenhof te vinden is. 

4. Den Haag

Den Haag is een veelzijdige stad waar zelfs voor de moeilijkste toerist iets te doen is. Actieve toeristen kunnen gaan wandelen of fietsen in de duinen en surfen in Scheveningen en ook voor adrenalinejunkies is Scheveningen the place to be aangezien zich hier de pier bevindt waar u vanaf kan bungeejumpen of ziplinen en wie graag tot rust wilt komen kan relaxen aan het strand, een museum bezoeken of wandelen door de binnenstad die over een prachtige, historische architectuur beschikt. 

3. Kinderdijk

Wie het heeft over de typisch Nederlandse molens doelt natuurlijk op Kinderdijk, het Zuid-Hollandse dorpje dat bekend is om zijn 19 prachtige molens gelegen aan het water en omringd door weilanden. De molens zijn gebouwd rond 1800 en staan al sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst. Mochten de Nederlandse rivieren ooit nog bevriezen, dan is dit ongetwijfeld een van Nederlands mooiste schaatslocaties aangezien u vanaf de rivieren een perfect uitzicht heeft op alles wat Kinderdijk u te bieden heeft. Een leuk weetje is dat Kinderdijk de eerste plaats was in Nederland met elektriciteitsvoorzieningen. 

2. de Zaanse Schans

Nergens kan je het Hollandser vinden dan hier, op de Zaanse Schans. Jaarlijks trekt Zaanstad honderdduizenden bezoekers die van het typisch Nederlandse uitzicht op akkers, kanalen, molens en groene huisjes komen genieten maar nu de grenzen door Corona dicht zijn kan u deze bezienswaardigheid zelf in alle rust ontdekken zonder onder de voet te worden gelopen door toeristen. U kan hier kaas proeven, binnenkijken bij huisjes die niet alleen een historische architectuur, maar ook een inrichting hebben die uit 1800 lijkt te komen en u kan hier zelfs op bezoek bij een replica van de eerste Nederlandse Albert Heijn

1. Amsterdam

Wie als Nederlander nog nooit in Amsterdam is geweest leeft hoogstwaarschijnlijk op de Nederlandse Antillen, want wie heeft er nou niet weleens langs de prachtige grachten van Amsterdam gewandeld, zich verwonderd aan de rijke, historische architectuur van grachtenpanden, langs het Museumplein gewandeld op weg naar het Rijksmuseum of het van Gogh museum, gefietst door het Vondelpark of het Anne Frank Huis bezocht? Amsterdam staat symbool voor Nederlands grootste toeristische trekpleister en vele Nederlandse bezienswaardigheden hebben een naam gekregen als Amsterdam Beach in Zandvoort en wat wij als de Keukenhof kennen wordt in de toeristenwereld vaak 'The Flowers of Amsterdam' genoemd ook al liggen deze twee plaatsen helemaal niet Amsterdam. De stad is een plaats waar altijd wel wat te beleven is en u zich onmogelijk kan vervelen. We raden dan ook iedereen aan om een keer een weekje in Amsterdam te verblijven en uzelf te verbazen over het feit hoe mooi de stad is en hoeveel u er kan doen. Er zijn verschillende delen in de stad om te verblijven waarbij wij zelf de voorkeur geven aan het chique Amsterdam-Zuid.