10 goedkoopste vakantiebestemmingen ter wereld

Vakantie vieren is duur en het zou best wel wat goedkoper mogen, maar hoe zorgt u ervoor dat u in luxe kan zitten zonder bakken met geld uit te geven? Het antwoord is simpel: ga naar een goedkoop land op vakantie. Hier kan u genieten van een vakantie zoals u die gewend bent en bespaard u nog een hoop geld ook!


10. Filipijnen

Er zijn maar weinig plekken zo geschikt voor een tropische vakantie als de Filipijnen. Hier kan u genieten van paradijselijke stranden, ongerept regenwoud en een oceaan in alle denkbare tinten blauw. Het land bestaat uit meer dan 7000 eilanden waarvan Luzon de bekendste is. Hier bevind zich hoofdstad Manilla, een grote stad met veel sporen uit het koloniale verleden. Het mooiste eiland van deze archipel is hoogstwaarschijnlijk Palawan dat met zijn parelwitte stranden en ruige rotsformaties door meerdere bronnen wordt aangeduid als het mooiste eiland op aarde. In de Filipijnen kan u genieten van zeer lage prijzen, zo kost een knipbeurt u vaak rond de 60 cent en een goede Aziatische maaltijd hebt u al voor 5 euro. 

9. Albanië

Nu Griekenland steeds toeristischer wordt is het tijd voor een nieuw alternatief: Albanië. met zijn ongerepte natuur, schilderachtige, middeleeuwse stadjes, heerlijke keuken, oude Romeinse en Griekse ruïnes, weinige toeristen, vriendelijke bevolking en prachtige, verlaten stranden vormt dit land een perfecte plek voor een schitterende en vooral erg goedkope vakantie. Jarenlang is dit land aan het toerisme verborgen gehouden door de vele onrust die het bezoeken ervan onmogelijk maakte. Al in 1880 schreven professoren over dit land tegenover Italië waarvan nog minder bekend was dan de binnenlanden van de Verenigde Staten. Tot 1990 was dit inderdaad van toepassing maar nu de veiligheidssituatie is verbeterd komen er langzamerhand steeds meer toeristen om dit prachtige land te bezoeken. 

8. Zimbabwe

De voornaamste reden voor een bezoek aan Zimbabwe is zonder twijfel de 'Victoria Falls', deze kolossale watervallen zijn een enorme trekpleister voor toeristen over de gehele wereld en kan je zonder twijfel een van de mooiste bezienswaardigheden van Afrika noemen. Hoewel deze watervallen erg toeristisch zijn is de rest van het land prachtig, ongerept en bepaald niet toeristisch, terwijl er een hele hoop bezienswaardigheden zijn te vinden. Groot-Zimbabwe is naast de 'Victoria Falls' de populairste trekpleister van dit land. Het zijn de ruïnes van een oude stad waar vroeger de machtigste koningen van Afrika hebben geheerst. De plek is lange tijd verborgen gehouden door kolonisten zodat de Afrikanen niet zagen dat ze in staat waren om de meest grote bouwwerken te bouwen en misschien in opstand zouden komen. Deze ruïnes staan zelfs op nummer 4 van de grootste bouwwerken ooit door de mens gebouwd ter wereld! De prijzen in Zimbabwe zijn ongelofelijk laag. Een goede maaltijd in een goedkoop restaurant kost hier gemiddeld nog geen 6 euro en voor een kilo vlees betaalt u hier maar veertig cent. De prijzen kunnen echter variëren, zo kost alles in het gebied rond de 'Victoria Falls' een stukje duurder.

7. Paraguay

Een mooi, schoon hotel voor 4 euro per nacht, een biertje voor slechts 40 cent en een bord salade voor maar 2 euro! De prijzen in Paraguay liegen er niet om. Het zijn echter niet alleen de lage prijzen die Paraguay zo aantrekkelijk maken want de hoofdstad van dit land is een van de oudste steden van heel Zuid-Amerika en is gesticht in 1537. In het gekleurde centrum van de stad vindt u heerlijke restaurants, stijlvolle clubs en leuke winkeltjes. De natuur is hier prachtig en ongerept en herbergt de meest bijzondere diersoorten zoals tapirs en gordeldieren. Bovendien vindt u hier naast groene natuur ook enorme savannevlaktes. Dit land is een schitterende optie als u de parels van Zuid-Amerika wilt zien zonder de talloze toeristen om u heen en tegen een lage prijs.  

6. Pakistan

In 2024 werd dit land door zijn rijke cultuur en enorme gastvrijheid door opgenomen door de Lonely Planet in de 'top 10 landen die u in 2024 moet bezoeken'. Iets dat bij velen twijfel opbracht want was Pakistan niet het land dat berucht is door bomaanslagen op Westerse toeristen en zijn onrustige buurland Afghanistan? Dat is inderdaad zo en toch zal u hier een heerlijke vakantie kunnen beleven want wat niet in het nieuws komt is dat het aantal bomaanslagen sinds 2014 met de helft is afgenomen en het aantal terroristische activiteiten hevig is ingeperkt. Nog steeds is het belangrijk om de Afghaanse grens te vermijden maar verder belooft een reis naar dit land een onvergetelijke vakantie te worden met prachtige, eeuwenoude steden, weelderige paleizen, schitterende moskeeën, een overweldigende natuur, de meest lage prijzen, verlaten stranden en een van de meest gastvrije bevolkingen ter wereld. 

5. Laos

Al sinds de oudheid is Laos een wereldwijd bekend rustoord waar stress niet lijkt te bestaan. De mensen zijn vriendelijk, de steden zijn prachtig en bieden veel eeuwenoude tempels en koloniale Franse architectuur. De natuur is ongekend mooi en ongerept en biedt prachtige watervalletjes, mysterieuze grotten en natuurlijke thermale baden. Laos is het land van ontspanning en natuurlijk van lage prijzen want een verblijf in een gedeelde slaapkamer in een hostel kost hier gemiddeld slechts vier euro, net zoals het huren van een scooter voor de hele dag.  

4. Bulgarije

Als u dacht dat Europa duur was heeft u het mis want Oost-Europa is een goedkoop paradijs waar bier goedkoper is dan in Thailand en je voor 13 euro een driegangenmenu in een goed restaurant kan krijgen. Bulgarije is een goede optie als vakantieland in Oost-Europa. Hier komt u schilderachtige dorpjes, eeuwenoude steden, prachtige natuur en fijne stranden aan de zwarte zee met een mediterraan klimaat tegen. Tijdens een bezoek aan dit land raden wij zeker aan om naar hoofdstad Sofia te gaan. Hier kan u heerlijk eten, genieten van mooie architectuur en (tegen lage prijzen) goed shoppen. In Bulgarije kost een gemiddelde maaltijd in een restaurant rond de vijf euro en een biertje is hier gemiddeld slechts 1,40 euro. 

3. India

Iedereen heeft er van gehoord en jaarlijks komen er zelfs zeker zeven miljoen toeristen op af: de Taj Mahal. Het is één van de zeven wereldwonderen en wordt daarnaast beschouwd als het grootste architectonische bouwwerk binnen de Indo-islamitische cultuur. Toch is de Taj Mahal niet het enige dat India te bieden heeft. Hier kan u genieten van heerlijk eten, een indrukwekkende cultuur, een veelzijdige natuur van onder andere bergen, witte zandstranden en oerwouden waar men tijgers kan spotten en natuurlijk de laagste prijzen. In een lokaal restaurant betaal je voor een ontbijt, inclusief een kop koffie of thee, zo een 1,25 euro en kost een overnachting in een eenvoudig hotel vaak niet meer dan 5 euro.  

2. Cambodja

Heeft u ooit een wereldwonder gezien? Zo niet, dan is dit uw kans, want één van de zeven wereldwonderen vindt u in Cambodja: het Angkor Wat. Volgens lonely planet is dit zelfs de mooiste plek ter wereld. Angkor Wat is een gigantisch tempelcomplex met tempels in verschillende stijlen die tot diep in de jungle liggen. Alleen al dit wereldwonder vormt genoeg reden om een reis naar Cambodja te overwegen, en dan heb je ook nog prachtige witte bounty stranden, ongerepte natuur en bruisende steden. En oh ja, een biertje kost hier maar één dollar! 

1. Mozambique

Parelwitte zandstranden, zee in alle tinten blauw waar u prachtig in kan snorkelen, een levendige onderwaterwereld, zinderende woestijnen, natuurparken waarin u de big Five kan spotten, ongerepte natuur en natuurlijk heel erg lage prijzen. In Mozambique kan u genieten van een onbezorgde vakantie terwijl u geniet van de grootste luxe en ook nog eens een hoop geld bespaard. Openbaar vervoer is hier namelijk gemiddeld 95 procent goedkoper dan in Nederland en restaurants maar liefst 65 procent! 

mocht u deze top 10 nou leuk vinden om te lezen en bent u opzoek naar nog meer inspiratie voor uw reizen, kijk dan ook eens naar de 10 originele vakantiebestemmingen, hier vindt u landen waar u wellicht nog nooit aan had gedacht maar waar u een prachtige, goedkope vakantie kan houden zonder overal toeristen om u heen. Of ga naar de 10 goedkoopste vakantiebestemmingen deel 2 voor nog meer mooie goedkope vakantiebestemmingen.