10 mooiste landen van Afrika


10. Tunesië

Op slechts twee en één half uur vliegen bevindt zich het sprookjesachtige Tunesië. Met zijn Romeinse ruïnes, traditionele markten, paleizen en steden die zo uit duizend en één nacht lijken te komen is dit de ideale vakantiebestemming voor liefhebbers van cultuur en historie. Het land beschikt over een heerlijke keuken en, al zou u het niet van een moslimland verwachten, ook uitstekende wijn. Een reis naar Tunesië is niet compleet zonder een bezoek te hebben gebracht aan havenstad Sidi Bou Saïd. Deze charmante stad met witgekalkte huizen en fraai versierde blauwe deuren lijkt regelrecht van een ansichtkaart te komen en biedt u een prachtig uitzicht over de azuurblauwe zee. 

9. Malawi

Wie aan Afrika denkt, denkt waarschijnlijk aan savannes, olifanten, leeuwen, warmte, bijzondere stammen, safari's en een bevolking die vriendelijk en gastvrij is, ondanks de grote armoede. Dit alles vindt u dan ook in Malawi; het meest 'authentieke' land op het Afrikaanse continent. Een vakantie hier stelt u in de mogelijkheid om de Big Five te spotten, te snorkelen in Lake Malawi waar meer dan 1000 verschillende soorten vissen voorkomen en de meest gastvrije mensen te ontmoeten. Hoewel Malawi een van de armste landen ter wereld is, is het tegelijkertijd ook een van de veiligste landen van het continent.   

8. Gambia

De afgelopen jaren wordt Gambia steeds populairder onder het toerisme. Het land ligt in West-Afrika en is vooral aantrekkelijk door zijn gastvrije bevolking, prachtige stranden en diepgaande historie. Hoewel Gambia het kleinste land van het Afrikaanse continent is kan u er gerust weken verblijven zonder u te vervelen. Het land beschikt over veel koloniale sporen zoals oude steden en forten die zeker een bezoekje waard zijn. Ook kan u hier prachtig wandelen en moet u zeker een bezoekje brengen aan Lamin Lodge. Deze oesterfarm bevindt zich bovenop het water van de Gambia-rivier, bestaat volledig uit hout en is beroemd om zijn hoge kwaliteit oesters.  

7. Egypte

Zinderende woestijnen, mysterieuze piramides, prachtige tempels, sprookjesachtige steden en betoverende sfinxen. U hoeft geen ervaren wereldreiziger te zijn om te weten dat deze beschrijving aan Egypte is gewijd, een land dat niet in deze lijst mag ontbreken. Wij raden u aan om de Aboe Simbel, de piramiden van Gizeh en de hoofdstad Caïro zeker te bezoeken, deze plekken worden namelijk gezien als een paar van de mooiste plaatsen ter wereld. Naast een boeiende historie beschikt Egypte ook over een aantal schitterende stranden waar zeer goed gesnorkeld kan worden. Vooral in de Sinaï woestijn kunnen strandliefhebbers hun hart ophalen aan de gouden kustlijn met zijn aangrenzende luxueuze resorts. 

6. Seychellen

Dit is het tropische paradijs waar rijke, pasgetrouwde stelletjes hun wittebroodsweken doorbrengen en beroemdheden komen om te relaxen aan een aantal van de mooiste stranden ter wereld. Iedereen kent de Seychellen, en wie heeft er nou niet van gedroomd om hier aan het strand te liggen? U vindt hier onder anderen het op 5 na mooiste strand ter wereld en volgens bluezzz (een reiswebsite die gespecialiseerd is in de mooiste plekken op aarde) zelfs het mooiste strand ter wereld. Met zijn bijzondere kalkformaties, parelwitte zandstranden, zee in alle tinten blauw, luxueuze resorts en ongerepte natuur kunnen de Seychellen niet in deze lijst ontbreken. Reizen gaat hier vooral via het (water)vliegtuig of de boot. De Seychellen beschikken over maar liefst 115 schitterende eilanden waarvan minder dan één op de drie bewoond is. Wij raden u aan om de eilanden Praslin, La Digue en Silhouette te bezoeken.

5. Botswana

Dit is het land van de olifanten, maar liefst 120.000 van deze grijze dikhuiden lopen over de Botswaanse bodem en met dit ongelofelijk hoge aantal mag Botswana zich dan ook het land met de meeste olifanten ter wereld noemen. Het land is ideaal voor een zorgeloze vakantie die zelfs met kinderen gemaakt kan worden want ten opzichte van de andere landen in Afrika is dit een van de meest veilige en welvarende landen van het continent. Een bezienswaardigheid die elke bezoeker gezien moet hebben is het Chobe Nationaal Park, hier komen namelijk de meeste olifanten voor en ook honderden verschillende andere diersoorten kan u hier tegenkomen. Verder is de hoofdstad de moeite waard om te bezoeken. Omdat vele bezoekers enkel naar het land komen voor een safari blijven de meeste hoogtepunten in de hoofdstad onontdekt. Dit zijn onder anderen prachtige koloniale gebouwen en een moderne architectuur. 

4. Tanzania

Dit is het ultieme safariland van Afrika, met zijn, maar liefst, 430 verschillende diersoorten en meer dan 4 miljoen dieren weet dit land de meeste dieren per vierkante kilometer ter wereld te herbergen. u vindt hier zelfs 20% van alle grote zoogdieren in Afrika. Een reis naar dit land zonder een bijzonder dier te spotten is hetzelfde als een reis naar de Seychellen zonder ook maar één strand te zien, en over stranden gesproken, die vindt u hier ook, een paar van de mooiste ter wereld zelfs. Vooral op het tropische eiland Zanzibar, volgens meerdere reiswebsites het mooiste eiland van Afrika,  kunnen liefhebbers van stranden hun hart ophalen bij de parelwitte zandstranden en oceaan in alle tinten blauw. Hoewel Tanzania vooral het bezoeken waard is om zijn natuur en vegetatie kan u hier ook enkele historische bezienswaardigheden vinden; in de hoofdstad Dodoma en kustplaats Dar Es Salaam vallen een aantal koloniale, Duitse gebouwen te spotten en in Stone Town in Zanzibar komt u een prachtige Arabische architectuur tegen. 

3. Zuid-Afrika

Wie houdt van safari's kan zijn hart ophalen aan de prachtige diersoorten die in Zuid-Afrika te vinden zijn. U vindt hier maar liefst 114 verschillende soorten reptielen, 227 soorten vlinders, 40 soorten vissen en 500 soorten vogels! Uw safari is natuurlijk niet compleet zonder de Big Five te spotten en ook die dieren zijn hier te vinden. Naast prachtige safari's kan u hier ook genieten van een prachtige koloniale architectuur die sterk lijkt op de architectuur in Blaricum en Laren. Ook strandliefhebbers zijn hier op de juiste plaats want het land beschikt over een paradijselijke kustlijn van maar liefst 3000 kilometer lang. 

2. Marokko

Op slechts vier uurtjes vliegen ligt een andere wereld voor u open; een wereld van markten, verse muntthee, weelderige moskeeën, steden die uit 1001 nacht lijken te komen, majestueuze paleizen, zinderende woestijnen, een heerlijke keuken en vriendelijke, gastvrije mensen. Het land is veilig en er valt gemakkelijk te reizen. Wij raden u aan om een bezoek te brengen aan Ouarzazate, deze middeleeuwse stad is het film decor van de 'Game of Thrones' geweest en biedt een prachtige inkijk op de historie van het land. Ook is Marrakech, een van de 4 koningssteden in het land zeker het bezoeken waard. Hier vindt u traditionele markten en een prachtige Moorse architectuur. 

1. Namibië

Dit is naar onze mening het mooiste land van Afrika, en hiernaast ook een van de mooiste ter wereld. Namibië zal zowel bij ervaren reizigers van het continent als bij toeristen die Afrika voor de eerste keer bezoeken een onuitwisbare indruk achterlaten met zijn zinderende woestijnen, koloniale architectuur, gastvrije bevolking, oude stammen, grauwe kusten, natuurreservaten, bijzondere dieren en heerlijke keuken. Het land is veilig en u kunt er gemakkelijk reizen, bovendien is het een van de rijkste landen in Afrika. Wij raden u aan om zeker Dune 45 te bezoeken tijdens uw reis naar dit land, dit is namelijk de hoogste zandduin ter wereld en hij geeft een betoverend uitzicht over de uitgestrekte woestijn. Ook zijn de 'Fish River Canyon', de op een na grootste canyon ter wereld, en het 'Etosha National Park,' zeker het bezoeken waard.