10 bizarste gerechten ter wereld

De onderstaande afbeeldingen zijn van National Geographic bij gebrek aan eigen foto's. Wanneer we een andere foto hebben dan die van National Geographic staat dat boven de afbeelding vermeld. 

 

10. Haggis

Haggis is een typisch Schots gerecht dat al honderden jaren met veel smaak gegeten wordt door de Schotten. Buitenlanders zijn er echter minder enthousiast over dit gerecht. Het is misschien niet heel vreemd dat haggis nou niet bepaald aanbeden wordt door buitenlanders, haggis is namelijk een gevulde schapenmaag is waar onder anderen havermout, schapenhart, schapenlong en schapenlever inzit. Toch is het zonde om het niet te proeven wanneer u zich in Schotland bevindt want het gerecht wordt nergens anders op aarde geserveerd al is dat misschien ook niet zo vreemd...
De onderstaande afbeelding is van britannica.com. 

9. Balut

Het is een gerecht dat voor buitenlanders ondenkbaar wreed is om op te eten, maar in Zuid-Oost Azië is dit een lekkernij die op veel plekken verkrijgbaar is: Balut. Het is een bevrucht eendenei met een bijna volledig ontwikkeld kuiken erin. Dit ei wordt gekookt en gepeld om daarna inclusief het kuiken op te eten. Dat zijn dus ook de snavel, ogen en botten. De onderstaande afbeelding is van National Geographic. 

8. gebakken geitenhersenen. 

Hoewel sandwiches naar mijn mening erg lekker zijn zou ik ze in Jemen en omliggende landen liever aan mij voorbij laten gaan. Waar wij vaak ham, kip en kaas op onze sandwich vinden zijn dat in Jemen geitenhersenen. Jemen is echter niet het enige land waar je het gevaar loopt om geitenhersenen op je bord te vinden als je een sandwich besteld, ook in India is dit een veelvoorkomend gerecht. De volgende afbeelding is afkomstig van Pinterest. 

Sannakji

Een gerecht dat niet bestemd is voor mensen met een zwakke maag is Sannakji. Het is een veel gegeten lekkernij in zowel Noord als Zuid-Korea die bestaat uit levende nakji, dat zijn erg kleine octopussen. De nakji worden opgediend met veel kruiden en saus en bewegen vaak nog op je bord. Het raarste aan dit gerecht is echter niet dat de octopussen nog leven, maar ook nog eens hartstikke gevaarlijk zijn. Door de kleine zuignapjes op de tentakel kunnen ze aan je keel, mond en ingewanden blijven plakken wanneer je niet goed kauwt. De volgende afbeelding is afkomstig van Wikipedia. 

6. Gefrituurde spin

6. Gefrituurde spin. 
De spinnen in Zuid-Oost Azië staan bekend om hun enorme omvang en persoonlijk zou ik de beesten niet eens willen aanraken, laat staan opeten. Toch maken de gefrituurde spin in deze landen deel uit van het streetfood en kom je ze overal tegen. Vooral in Cambodja is dit een heuse delicatesse die door veel inwoners met smaak wordt gegeten. De spinnen die hiervoor worden gebruikt zijn vogelspinnen die vaak bijna net zo groot zijn als een hand. 

5. apenhersenen

Geloof het of niet maar bijna over de gehele wereld eten mensen hersenen. In het Midden-Oosten zijn dit geitenhersenen, in zowel Noord als Latijns-Amerika zijn dit koeienhersenen en in Azië zijn dit apenhersenen. Vooral in China wordt een gekookt apenbrein gezien als een ware delicatesse en in vele restaurants wordt dit gerecht geserveerd. De hersenen worden gekookt en in het geheel opgegeten zonder iets erbij. Er is veel opschudding over dit gerecht gezien het feit dat de apen op gruwelijke wijze worden gedood voor hun hersenen. 

4. tonijn oogbollen

Voor de mensen die al moeite hebben met het eten van een rauwe octopus of andere vis is dit gerecht al helemaal niks want in delen van Japan kan u verse tonijn oogbollen kopen. Eerste worden de oogbollen gekookt om vervolgens met peper en zout op smaak gebracht te worden. Vooral op markten komt u de oogbollen veel tegen en worden ze gezien als een lekkernij. 

3. Vleerhond

De vleerhond, ook wel vliegende hond genoemd, is een ware delicatesse in landen in Zuid-Oost Azië. Dat deze vliegende honden gegeten worden is misschien niet heel raar want ze komen immers veel voor en hebben voldoende vlees. Wat echter wel bijzonder is, is de bereiding. De vleerhonden worden namelijk in het geheel gekookt en vervolgens opgediend in een soepje van kokosmelk. Dit betekend dus dat u wanneer u het gerecht eet zowel de vleugels, kop, botten als alle ingewanden opeet. 

2. Jak Penis

China staat bekend om zijn bijzondere gerechten waarbij de Jak penis waarschijnlijk de kroon spant. Deze delicatesse is namelijk veel verkrijgbaar in het land en is een echt luxe gerecht. De penis wordt in zijn geheel gekookt en van de testikels ontdaan waarna hij geserveerd wordt. Veel mensen in China denken dat het verschillende gezonde effecten op het lichaam zou hebben. Zo zou het eten van een jak penis goed zijn voor de huid. 

1. Dansende rijstkom

Dit gerecht heeft zijn plaats op nummer één zeker verdiend want de dansende rijstkom is het meest bizarre gerecht dat u zich maar kan voorstellen. Dit gerecht bestaat uit octopus, zoute sojasaus, rijst en vaak ook visseneieren. Dit gerecht dankt zijn naam aan het feit dat de octopus, die voor het opdienen is gedood, weer begint te bewegen als de zoute sojasaus eroverheen wordt gegoten. Het concept zou zo uit een slechte horrorfilm kunnen komen. De octopus beweegt door de reactie van de spiercellen op de zoute sojasaus. Dat betekend dus dat u een bewegende, dode octopus eet.