Een wandeling maken is een actieve manier om plekken te ontdekken waar met de auto moeilijk te komen is. Wandelen kan ook heel gezellig zijn, bijvoorbeeld wanneer in een groep gewandeld wordt. En wandelingen zijn er natuurlijk in alle soorten en maten. In deze top 10 staan 10 eilanden waar prachtige wandelingen gemaakt kunnen worden.


10. Kodiak
dit ruige eiland, dat in bezit van Amerika is biedt goede wandelmogelijkheden, dankzij de prachtige ruige natuur. Maar ook leven er hier veel ruige dieren. Pas dus op voor beren tijdens het wandelen.

9. Vlieland

dit Nederlandse Waddeneiland is werkelijk prachtig. Door het duinlandschap wandelen, met hoog in de hemel de mooie Nederlandse wolken en verderop bijzondere vogels die het drukke vasteland ontsnapt zijn geeft een prachtig gevoel. Vlieland is maar een klein eiland, maar er zijn goede wandelpaden, en ook over het strand wandelen is hier een aanrader.
Maar natuurlijk is er een specifieke reden waarom dit eiland in deze top tien staat: wadlopen. Wadlopen houdt in dat er over een groot stuk land gewandelt wordt dat met eb droog valt en met vloed onder water staat. Bij veel stranden vallen er ook kleine stukjes land droog met eb, maar bij wadlopen gaat het echt om kilometers.

meer weten over Vlieland? Zie in pagina's: 'bestemming van de week Vlieland'

8. Korfoe
Dit Griekse eiland heeft naast zo'n, zee, strand en cultuur iets extra's te bieden: wandelgelegenheden. Hier is het mogelijk langs grillige heuvels, verborgen baaien en door het groene landschap te wandelen. Maar wat ook een reden is dat Korfoe, ook wel Corfu genoemd in deze lijst staat is omdat op veel andere Griekse eilanden veel vluchtelingen zitten. In Corfu zijn geen/nauwelijks vluchtelingen, dankzij de ligging van het eiland.

7. Ierland
Het regenachtige Ierland kent vele wandelpaden die langs de mooiste bezienswaardigheden lopen: Hoge kliffen, bergen, schapen, moeraslanden, kusten, kasteeltjes, glooiende graslanden...
En na een lange wandeling, met een beetje pech vol regen, helemaal doorweekt aankomen in een restaurantje en dan wat warms drinken geeft ook een gevoel van trots.

6. Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland is onder veel wandelaars een bekend eiland. Er zijn hier tochten te maken die weken duren en waarbij geslapen wordt in hutten, dagwandelingen, en wandelingen van een paar uurtjes. Maar het mooiste aan Nieuw Zeeland is de natuur: te voet Ruige bergtoppen, vulkanen, meren, tropische baaien, gletsjers en bossen ontdekken. 

5. Corsica
Dwars door Corsica loopt een wereldberoemde wandelroute; de grande randonée, ook wel afgekort als 'de GR route.' Een route die weken duurt, soms over moeilijkbegaanbare paden loopt, en waarbij geslapen wordt in berghutten.
De ruige natuur in Corsica zorgt voor een geweldig uitzicht tijdens het wandelen. Grillige rotsen hoog in de bergen, bossen en heel soms een zonnige baai wisselen elkaar af. 
Voor wie liever een kortere wandeling maakt: Corsica barst van de wandelroutes. Maar wat ook leuk is, is om een klein deel van de GR te lopen in plaats van de hele tocht.

meer weten over Corsica? Zie 'bestemming van de week Corsica' door op dit linkje te klikken:
https://www.top-travel.nl/bestemming-van-de-week-corsica

4. De Kaapverdische eilanden
Grillige rotsen, tropische stranden, kolkende rivieren, woestijnen en groene begroeiing zijn allemaal te vinden op de Kaapverdische eilanden. Wat ook leuk om te weten is, is dat in Kaapverdie geen gebrek is aan luxe resorts, die meestal in Midden Oosterse stijl zijn ingericht. 

3. Schotland
Geen zorgen, de wandelingen in Schotland zijn beter dan de Hachis en het weer.
Het land van de regen en Loch Ness beschikt namelijk over een paar geweldige wandelroutes, omdat Schotland de perfecte natuur heeft voor een wandeling: glooiend hoogland, een paar grillige bergen en rotsen, bezienswaardigheden langs sommige routes als: Hooglanders (dat zijn Schotse koeien) en kasteeltjes. Wat ook leuk is, is om een wandelroute naast een typisch Schots meer uit te zoeken, bijvoorbeeld Loch Ness. Door Schotland loopt trouwens nog een route die zeer beroemd is; The West Highland Way

2. Japan
 Japan is een eiland met een variërende, mooie natuur. Dit maakt het wandelen in Japan dan ook heel speciaal. Denk bij de Japanse natuur aan: bomen vol kersenbloesems, hoge bamboe, hier en daar een Japanse tempel, bergen, groene begroeiing...

1. Madeira
Madeira is 'een Portugees bloemeneiland' beroemd om prachtige wandelingen langs Levada paden. 
De naam 'bloemeneiland' slaat op de vele bloemen die hier groeien. Neem bijvoorbeeld de flamingobloem en de hibiscus: bloemen die hier het hele jaar door groeien. 
Levada zijn irrigatiekanalen waar water doorheen stroomt. Langs de Levada lopen smalle stenen paadjes, die mensen die de Levada onderhouden moeten helpen. Inmiddels worden deze paadjes gebruikt door wandelaars. 
Maar naast de vele bloemen en Levadapaadjes kent Madeira ook witte zandstranden en grillige bergen. En een ander leuk feit over Madeira is dat heel veel huizen er wit zijn met oranje daken. Dit ziet er erg mooi uit.

Meer weten over Madeira? Binnenkort (binnen een week) verschijnt er in het mapje 'bestemming van de week' een pagina over Madeira