10 beste landen voor een roadtrip

10. Canada

Wist u dat Canada maar liefst 47 nationale parken heeft? er is hier dus meer dan genoeg natuur om te bewonderen en om een roadtrip in te maken natuurlijk, er zijn hier dan ook meer dan genoeg schitterende routes zoals bijvoorbeeld 'Icefields Parkway', de weg leidt u langs de mooiste bezienswaardigheden van het land zoals nationaal park Banff, de beroemde 'Canadian Rockies', 'the valley of the five lakes' en het nationaal park Jasper. deze route wordt gezien als een van de mooiste ter wereld. een aantal bezienswaardigheden die u zeker niet mag overslaan als u dit land gaat zijn de schitterende stad Vancouver, een moderne stad met hoge flatgebouwen waar u maar liefst 180 stadsparken vindt en de Niagara watervallen, dit is een van de breedste watervallen ter wereld. 

9. IJsland

volgens bijzonderestreken.nl vindt u hier de mooiste route voor een roadtrip ter wereld; 'Route 1.' het is een snelweg die langs de kust van IJsland leidt, dwars door de meest prachtige, ruige landschappen. onderweg komt u onder anderen langs watervallen, vulkanen, enorme meren, prachtige steden en gletsjers. de route duurt 10 dagen en u legt maar liefst een afstand van 1300 kilometer af waarbij u de mogelijkheid krijgt om te relaxen in de legendarische 'Blue Lagoon' en de prachtige hoofdstad Reykjavik kan bezoeken. en natuurlijk kunt u hier ook het legendarische, betoverende Noorderlicht spotten. 

8. Nieuw-Zeeland

gezien het feit dat dit land helemaal aan de andere kant van de wereld ligt en er een enorm tijdsverschil met Nederland en België is kunnen wij begrijpen dat u zich afvraagt of dit het wel waard is, maar wij kunnen u verzekeren dat dit het is, en hoe! enkele van de mooiste roadtrip-routes ter wereld kunt u in dit land vinden zoals de Milford Road, deze weg is 194 kilometer lang en leidt u langs prachtige, ruige en dramatische landschappen. verder raden wij u aan om 'the bay of islands' te bezoeken als u naar het land reist. de naam zegt het al: dit is een baai vol met subtropische eilanden, 144 maar liefst! elke is prachtig en biedt schitterende stranden. ook Matamata is een erg mooie plek om te bezoeken, misschien kent u deze plaats wel van de film 'The Hobbit' of 'Lord Of The Rings' dit is namelijk de plaats met zijn beroemde woningen in grasheuvels. 

7. Zuid-Afrika

Bekend om zijn wijn, koloniale architectuur, natuurparken en stranden maar onder de roadtrippers vooral door de betoverend mooie 'garden route' deze route start in Addo, een prachtig natuurgebied waar u onder anderen olifanten kunt spotten, en leidt langs het strand naar Kaapstad, de prachtige hoofdstad van het land. onderweg komt u langs de mooiste natuurfenomenen, uitzichtpunten en stranden. de volgende video geeft u een indruk van deze route, en andere routes in het land. 

6. Argentinië

Dit is het land waar u de beroemd 'Ruta 40' vindt. deze route wordt gezien als een van de mooiste ter wereld en is maar liefst 4000 kilometer lang. hij begint in het warme Noorden waar u kan zwemmen aan verfijnde stranden, uitgestrekte wijngaarden als een deken het landschap bedekken en u struint door koloniale steden terwijl de zon de hele dag aangenaam schijnt, maar leidt langs ongerepte natuur en prachtige landschappen naar het koude Zuiden waar zich de meest grootse gletsjers bevinden en u zelfs kunt skiën! al rijdend komt u langs enkele onverharde paden en duizelingwekkend hoge wegen. u moet er avontuurlijk voor aangelegd zijn om dit te doen maar na afloop kut u zich een echte, ervaren roadtripper noemen. 

5. Namibië

Het land van zinderende woestijnen, rode zandduinen, uitgestrekte wegen, landschappen die buitenaards lijken en prachtige natuurparken. dit land is de perfecte bestemming voor een roadtrip en biedt genoeg bezienswaardigheden om te bezoeken zoals Dune 45, de hoogste zandduin ter wereld die bij iedere zonsopgang een prachtige, rode kleur krijgt en een waarbij u vanaf de top een schitterend uitzicht hebt, ook het Etosha Nationaal Park mag zeker niet overgeslagen worden, dit is namelijk een van de mooiste natuurparken ter wereld en u kunt er onder anderen olifanten, giraffen, zebra's, leeuwen en tijgers spotten. in dit land rijdt u echter niet in een camper rond zoals overal ter wereld, hier is een jeep het beste van toepassing. ze zijn op vrijwel ieder vliegveld te huur en wat is er nou cooler dan slapen in je eigen tent op het dak van de jeep terwijl de meest zeldzame dieren voorbij komen. 

4. Noorwegen

Noorwegen is vooral een perfecte bestemming voor natuurliefhebbers. het land beschikt onder anderen over het mooiste fjord ter wereld, een kustlijn van 25000 kilometer lang, grote bossen, ruige bergen en natuurlijk uitgestrekte, lege wegen. het land heeft meerdere bekende routes voor roadtrips maar de 'Gouden Route' springt er uit. deze route die leidt langs de West-Noorse natuur bied duizelingwekkende uitzichten op kloven, berghellingen en diepe fjorden en heeft de bijnaam 'trollenroute' omdat, als ze echt zouden leven, dit de perfecte omgeving zou zijn.

3. Australië

Met een camper door dit land trekken is onder vele studenten een zeer gewilde activiteit en vrijwel iedere avontuurlijke reiziger heeft weleens gedroomd van een reis naar dit schitterende land. wij kunnen uit eigen ervaring zeggen dat er geen betere manier is om het land te verkennen dan door middel van een roadtrip. reis langs prachtige steden, bezoek het mooiste strand ter wereld, ontdek de schitterende natuur en spot de meest bizarre dieren. een leuk weetje is trouwens dat de parkeerplaatsen in Australië stuk voor stuk prachtig zijn en vaak staat er een tennisbaan, BBQ of zelfs kleine achtbaan naast. veel mensen zijn nogal bang om gevaarlijke dieren tegen te komen in Australië en wij kunnen niet ontkennen dat hier veel verschillende soorten slangen en spinnen leven, maar bedenk dat Australië enorm is en de gevaarlijke dieren voornamelijk in de meest onherbergzame stukken natuur verscholen zitten waar vrijwel nooit iemand komt. tijdens onze reis hebben we maar een keer last gehad van een aanvaring met een gevaarlijke diersoort, hierover kan u meer lezen in bestemming van de week: Australië 

2. Oman

Het land van steden die uit duizend-en-een-nacht lijken te komen, weelderige moskeeën, zinderende woestijnen, majestueuze paleizen, overheerlijk eten en mierzoete thee. Natuurlijk zijn er meerdere landen waar u al dit tegen kan komen dus wij begrijpen het als u nog niet bent overtuigd, maar wat veel reizigers vergeten is dat Oman een erg groot land is met schitterende, uitgestrekte wegen waar u vrijwel overal wild mag kamperen en uw camper dus niet in een camping hoeft te stallen. wij raden u aan om het beroemde, schitterende rondje vanaf Muscat helemaal naar Hadjargebergte, naar Wadi Tiwi en terug naar Muscat te rijden. langs deze route zullen de meest sprookjesachtige steden en mooiste natuur aan u voorbij komen. ook mag u zeker niet vergeten om in een wadi te zwemmen. dit zijn prachtig gekleurde meren die u bij verschillende oases kan vinden. 

1. De Verenigde Staten. 

Dit is de plaats waar u moet zijn voor het ultieme roadtrip gevoel. met zijn uitgestrekte wegen, prachtige natuur, spotgoedkope benzine, wereldberoemde steden en het feit dat je hier op sommige plekken zelf mag bepalen waar u uw camper parkeert heeft dit land zijn plek op nummer een zeker verdient. wij raden u aan om de beroemde 'route 66' af te leggen, dit is een van de mooiste routes voor een roadtrip ter wereld waarbij u van Los Angeles helemaal naar Chicago rijdt en een aantal van de mooiste steden van de Verenigde Staten doorkruist. ook is een roadtrip langs Oost-Amerika zeker aan te raden, hier komt u langs de meest beroemde steden en plekken zoals Texas, Las Vegas en San Francisco.